رنگ کردن وسایل چوبی یکی از روشهایی است که افراد برای ایجاد تغییرات در دکوراسیون منزل و اتاق خواب خود به کار می برند. این فرایند نه تنها از جنبه زیبایی، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است. اما چگونه میتوان یک سرویس چوب را رنگآمیزی کرد؟ قبل از اینکه به تغییر رنگ وسایل چوبی بپردازیم، باید به نکاتی توجه کنیم که در حین رنگ کردن وسایل چوبی میتواند کمک شایانی به ما کند و از بروز مشکلات و اشتباهات ناخواسته جلوگیری کند. با ما همراه باشید تا این نکات را با هم مرور کنیم.
نحوه رنگ کردن وسایل چوبی از قبل رنگ شده
برای رنگ کردن وسایل چوبی در منزل، روشهای گوناگونی وجود دارد. اما معمولاً افرادی که تجربه کافی در این زمینه ندارند، پس از اتمام کار متوجه میشوند که رنگها به طور یکنواخت پخش نشدهاند یا دچار پوسته پوسته شدن شدهاند. ما قصد داریم به شما تکنیکهایی را معرفی کنیم که با بهرهگیری از آنها، میتوانید به نتایج حرفهای دست یابید و از بروز مشکلاتی مانند پوسته شدن و ظاهر نامناسب جلوگیری نمایید.
برای رنگ آمیزی وسایل چوبی، لازم است که ابتدا از عدم وجود رنگ قبلی بر روی آنها اطمینان حاصل کنید. در صورتی که وسیله یا سرویس خواب چوبی تان پیش تر رنگ شده باشد، باید در ابتدا آن رنگها را حذف کنید. اما چگونه میتوان رنگهای قدیمی موجود بر روی سطوح چوبی را از بین برد؟ در ادامه روش هایی را برای حذف رنگهای قدیمی از وسایل چوبی معرفی خواهیم کرد.
- ازبین بردن رنگ با سمباده
برای حذف رنگ از سطوح چوبی، میتوانید از انواع سنبادهها مانند سنباده دیسکی و سنباده گرد بهره ببرید. با این ابزارها، به سادگی میتوانید لایههای رنگ قدیمی را از روی وسیله چوبی خود بردارید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که این روش دارای یک معایب عمده است؛ سنبادهها به سرعت کارایی خود را از دست میدهند و لازم است که آنها را با سریهای جدید تعویض کنید. پس از اینکه رنگ را با سنبادهها پاک کردید، میتوانید چوب را با رنگهای فوری، رنگ روغنی یا رنگ اکریلیک دوباره رنگ آمیزی کنید.
- اسید رنگ پاک کن
برای پاک کردن رنگ نیاز به وسایلی همچون: قوطی پاک کننده رنگ، عینک محافظ، ماسک و دستکش دارید. این موارد را میتوانید از فروشگاههای رنگ تهیه کنید. برای انجام این کار، ابتدا با استفاده از قلمو آغشته به محلول پاک کننده، به سطح چوبی بکشید. این کار باعث میشود که رنگ به سرعت نرم شده و به اصطلاح ور بیاید، که در این مرحله میتوانید با کاردک یا فرچههای سیمی رنگها را جدا کنید. پس از طی این مراحل، وسیله چوبی شما کاملاً عاری از رنگ خواهد بود.
طریقه رنگ کردن وسایل چوبی در خانه
رنگ کردن وسایل چوبی یکی از هنرهای جذاب و کاربردی است که میتواند به زیبایی و جذابیت دکوراسیون منزل شما افزوده و به شما این امکان را بدهد که با خلاقیت خود، وسایلی منحصر به فرد ایجاد کنید. در ادامه، مراحل و نکات کلیدی برای رنگ کردن وسایل چوبی به صورت حرفهای را بررسی خواهیم کرد.
رانا کیمیا فام، بهترین تولید کننده انواع رنگ و پوششهای صنعتی در کشور، با کیفیت بینظیر و فناوری روز دنیا، به شما امکان می دهد تا رنگ کردن وسایل چوبی خود را با رنگهایی زیبا و مقاوم به واقعیت تبدیل کنید.
- مرحله اول زیرسازی
در آغاز فرآیند تغییر رنگ یا نقاشی وسایل چوبی منزل، لازم است که زیرساخت و مواد لازم خود را به شیوهای اصولی آماده کنید. متخصصان در این مرحله به سمباده کشی سطوح ناهموار و فرورفته میپردازند و این کار را به عنوان یک مرحله کلیدی برای زیرسازی حرفهای تلقی میکنند. شما نیز میتوانید مانند حرفهایها، برای تسهیل کار خود از سمباده دستی برای قسمتهای کوچک و از سمبادههای برقی برای نواحی بزرگ تر استفاده کنید.
- مرحله دوم، تمیز کردن ذرات باقیمانده از سمباده کشی
در مرحله دوم رنگ کردن وسایل چوبی، پس از سنباده زنی، لازم است با یک پارچه تمیز، آثار باقیمانده از ذرات چوب را از روی سطح پاک کنید. به خاطر داشته باشید که از دستمالهای کاغذی برای این کار استفاده نکنید، زیرا ممکن است پرزهایی روی چوب به جا بگذارد.
- مرحله سوم، آستر زدن
در مرحله سوم رنگ کردن وسایل چوبی، ابتدا با دست خود سطح چوب را بررسی کنید تا از یکنواختی و صافی آن مطمئن شوید. سپس، یک لایه آستر، که به آن بتونه نیز گفته میشود، بر روی سطح وسیله چوبی بمالید. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که انتخاب رنگ بتونه شما تأثیر قابل توجهی بر رنگ نهایی وسایل چوبی خواهد داشت.
- مرحله چهارم، رنگ کردن
پس از انجام مراحل آسترکشی یا بتونه کاری بر روی وسیلهی چوبی، اکنون به مرحله رنگآمیزی می رسیم. برای سهولت در این کار، میتوانید از غلتکهای فومی و رنگهای لاتکس بهره ببرید. با استفاده از این دو ابزار، به راحتی میتوانید سرویس خواب چوبی خود را رنگ کنید. در فرآیند رنگآمیزی با غلتکها، پیشنهاد میشود تا سه نوبت رنگآمیزی را انجام دهید تا رنگ به طور کامل و زیبا بر روی چوب نشسته و جلوهگری کند. اما نکتهای که در رنگ آمیزی وسایل چوبی اهمیت ویژهای دارد، این است که باید اجازه دهید هر لایه به طور کامل خشک شود قبل از اینکه لایه جدید رنگ را اعمال کنید. بهترین زمان برای خشک شدن هر لایه رنگی بین ۶ تا ۸ ساعت است.
- استفاده از لایه محافظتی
این مرحله اختیاری است، اما اگر تمایل دارید رنگ آمیزی خود را به شکل کامل و حرفهای به پایان برسانید، میتوانید از یک لایه محافظ استفاده کنید. با استفاده از همان غلتک فومی که پیش تر اشاره کردیم، میتوانید لایهای از مادهای که پایهاش آب است را بر روی چوب خود بزنید. این کار باید با آرامش، حوصله و دقت بالا انجام شود، زیرا در غیر این صورت ممکن است حبابهایی بر روی سطح چوبی شما ایجاد شود.
رنگ کردن وسایل چوبی با اسپری
اگر تصمیم دارید برای رنگ کردن وسایل چوبی و از اسپریهای رنگی بهره ببرید، ابتدا باید این وسایل را به دقت با آب و صابون شستشو دهید. سپس، حتماً صبر کنید تا آنها کاملاً خشک شوند. در مرحله بعد، باید فرآیند سمباده کشی را آغاز کنید و پس از آن، با استفاده از قوطی اسپری رنگ، از فاصلهای بین ۱۲ تا ۱۴ اینچ به رنگ آمیزی وسایل چوبی بپردازید.
توجه داشته باشید که اگر فاصله کمتر باشد، ممکن است رنگ به صورت چکهای روی سطح ریخته شود و کار شما را خراب کند. نکته کلیدی در این روش رنگآمیزی، صبر و توجه به لایهلایه بودن آن است. به این ترتیب که پس از هر لایه، باید اجازه دهید تا کاملاً خشک شود، سپس لایه بعدی را اعمال کنید. در پایان، برای افزایش ماندگاری رنگ، میتوانید از اسپری شفاف کننده پلیاورتان استفاده کنید.
سخن پایانی
رنگ کردن وسایل چوبی، نوعی هنر است که میتواند به منزل شما جان تازهای ببخشد. با پیروی از اصول اولیه مانند پاک سازی، سنباده زنی، و به کارگیری مواد مناسب، قادر به دستیابی به نتایجی شگفتانگیز خواهید بود. فراموش نکنید که صبر و دقت، رمز موفقیت در این فرآیند است. با تکرار و کسب تجربه، توانمندی شما در این زمینه افزایش یافته و میتوانید پروژههای پیچیدهتری را به عهده بگیرید. بنابراین، شروع کنید و با احیای مبلمان چوبی کهنه، به منزل خود زیبایی و شخصیت خاصی ببخشید.