رنگ ترافیک با ماندگاری بسیار بالا و قیمت اقتصادی
شرح محصول رنگ ترافیک
رنگ رویه آکریلیک ترافیکی بعنوان یک رنگ ترافیک اکریلیکی با رنگدانه های متنوع و همچنین رنگدانه های مقـــاوم به عوامل جوی تولید و عرضه میگردد.
موارد استفاده
این رنگ چسبندگی مناسبی به سطح آسفالت و بتن داشته و جهت خط کشی خیابانها ، معابر ، باند فرودگاه و جاده های بین شهری استفاده می گردد.
مشخصات فنی
روش مصرف :
اين رنگ بصورت تك جزئي بوده و هنگام مصرف بايد كاملا همزده شود و سپـس به مقدار مورد نياز به آن تينر مخصوص اضافه نموده تا ويسكوزيته رنگ براي اجرا مناسب گردد.
آماده سازی سطح :
سطح مورد نظر باید عاری از هرگـــــونه آلودگـــی از قبیل گرد و غبــار‚ گریس ‚ روغن و غیره باشـــــد.
شرایط آب و هوایی هنگام رنگ آمیزی :
- دمای محیط بین ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد
- دمای سطح ۳ درجه بالاتر از نقطه شبنم
- رطوبت نسبی کمتر از ۸۰% .
تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای پوشش :
- دستگاههای مخصوص اجرای رنگ ترافیک
- غلطک
- قلم مو
- اسپری
معرفی انواع مختلف رنگ ترافیک
رنگ ترافیک یکی از المان های اساسی و بنیادی در سطح جاده ها و بزرگراه ها محسوب می شوند به طوریکه به واسطه ی وجود آن ها است که ضریب ایمنی در سطح جاده ها افزایش پیدا کرده، و به نوعی عبور وسایل نقلیه در یک چارچوب کاملا منظم میسر شده است.
انواع مختلف رنگ ترافیک وجود دارد که هر کدام در شرایط و موقعیت خاصی مورد استفاده قرار می گیرند و لازم است که همواره از جوانب مثبت و منفی هر نوع رنگ مطلع باشیم. لذا در این مقاله سعی می کنیم تا شما را با کلیه رنگ های موجود در این حیطه آشنا کنیم تا بتوانیم گزینش نسبتاً درستی را داشته باشیم.
متداول ترین رنگ ترافیک رنگ اپوکسی و رنگ اکریلیک پایه آب است. هر دو رنگ جزو محصولات سنتی محسوب می شوند ، اغلب ارزان قیمت، و به راحتی با استفاده از تجهیزات ماشینی و دستی ، مانند غلتک یا حتی برس های دستی مورد استفاده قرار می گیرند.
این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ اکریلیک در شرایط مرطوب، با سرعت کم تری خشک می شوند. اما در مقابل اپوکسی ها دارای مواد شیمیایی آلی هستند که فرآیند تبخیر به راحتی در آن ها ایجاد می شود. یکی دیگر از انواع رنگ ترافیک مرسوم ، رنگ MMA یا متیل متاکریلات است که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
خط کشی یا علامت گذاری جاده را می توان از طریق استفاده از مواد شیمیایی مختلف و همچنین انواع رنگ ترافیک موجود انجام داد. این نوع از رنگ ها هر کدام به نوبه ی خود دارای خصوصیات مختلف و منحصر به فردی هستند که برخی از آن ها عبارتند از خاصیت بازتاب نور، ضد لغزش بودن، دارای عملکرد مطلوب و همچنین طول عمر بالا می باشند.
اهداف استفاده از رنگ ترافیکی
سطوح جاده ای نیاز اساسی به رنگ آمیزی و خط کشی منظم دارند. در چنین شرایطی است که میتوان انتظار داشت تا حدودی باعث کنترل و مدیریت عبور و مرور شده ایم. تنها خط کشی های ساده در کنار جادهها و همچنین مرکز آن به صورت مقطعی مطرح نیست. بلکه میتوان با این رنگها علائم و نقش و نگارهایی را در سطح جاده پیاده سازی کرد که به عنوان هشدار برای رانندگان حتی عابرین باشد.
بنابراین انجام خط کشی های ممتد و بریده بریده تنها یک نمونه از کاربرد این رنگها میباشد. از آنجاییکه رنگ های ترافیکی غالبا به صورت شب نما هستند و در نور کم قابل رویت میباشند شرایطی را فراهم میکنند تا خودروها در فضاهایی که ضریب ریسک بالایی وجود دارد با دید بازتری رانندگی کنند.
در نتیجه مشکلی برای عبور و مرور خودروها بوجود نمی آید. برخی از مدلهای رنگ ترافیک برای داخل شهر طراحی و ساخته شده اند برخی دیگر نیز که غالبا به صورت چند جزئی فرمول شده اند برای بزرگراهها و محیط هایی که در تنش های محیطی قرار دارند مناسب میباشند. به همین دلیل شما باید ببینید که قصد دارید چه موقعیتی از سطح آسفالت را علامت گذاری کنید.
آیا رنگ ترافیک سازگار با محیط زیست است؟
اصولا ترکیبات و مواد شیمیایی مختلف بر اساس نوع فرمولاسیون، آلاینده های فرار و دیگر ترکیباتی که میتواند در محیط زیست متصاعد شود روی المان های موجود در پیرامون خود تأثیر میگذارد. مخصوصا در محیط های بسته مانند پارکینگها که جریان هوای کمتری وجود دارد. در نتیجه در صورت نبودن تهویه مطبوع در فرآیند استفاده از رنگ ترافیک تنشهایی ایجاد خواهد شد. اما باید بدانیم که رنگ های ترافیکی طبقه بندی های گوناگونی دارند. به طوری که برخی از آنها بر پایه حلال های شیمیایی و برخی دیگر بر پایه سیالات آب هستند.
این دو با یکدیگر کاملا فرق دارند. معمولا رنگ های بر پایه سیالات آب کاملا سازگار با محیط زیست هستند و هیچ مشکلی را به وجود نمی آورند. موضوع ما مرتبط با انواع رنگ های پایه حلال میباشد. در مورد رنگ های ترافیکی نیز این موضوع صدق میکند. چرا که برخی از سطوح جاده ای قطعا نیاز به رنگ های پایه حلال دارند. نمونه ای از رنگ ترافیک که ساختار سنتی دارند و آمیخته با مواد آلی و مبتنی بر حلال هستند در مقایسه با رنگ پایه آب غلظت بالایی از حلالها را دارند.
پس طبیعی است که این رنگها خطرات جدی برای سلامتی عوامل اجرایی داشته باشند. از جمله ترکیبات آسیب زا شامل بنزن، اتیل بنزن، زایلن، متیلن کلرید، ترت بوتیل استات، متیل پیرولیدون، تولوئن هستند که هر یک اثرات خاص خود را دارد.
اما با توجه به توضیحات مذکور معمولا این رنگها در فضاهای باز استفاده میشوند و شما نباید نگرانی خاصی داشته باشید. زمانی که اطلاعات کاملی در مورد تاثیرات سوء رنگ ترافیک به دست میآورید میتوانید رفتار خود را با این رنگها زمانی که با آنها سر و کار دارید تغییر دهید.
تفاوت رنگ ترافیک با رنگ های معمولی
همه ما با رنگ هایی که برای پروژه های ساختمانی استفاده میشوند آشنایی داریم. انواع رنگ ساختمانی پوشش هایی هستند که کاربری متفاوتی دارند و برای اهداف گوناگون استفاده میشوند. قطعا یکسری تفاوتها بین رنگ ترافیک و رنگ های معمولی که همه ما میشناسیم وجود دارد. این تفاوتها شامل موارد ذیل است که به تفکیک در مورد آنها صحبت میکنیم.
- میزان مقاومت
انواع رنگ ترافیکی چه از نوع پایه آب و چه از نوع پایه حلال استحکام بسیار بیشتری دارند. به همین دلیل است که میتوانند در محیطهای باز در تماس با آب و هوای محیط دوام بیاورند و تا سال های طولانی نیازی به بازسازی نداشته باشند.
- چسبندگی رنگ
یک رنگ ترافیکی استاندارد قدرت چسبندگی بسیار بیشتری نسبت به رنگ های معمولی دارد. چسبندگی زمانی افزایش پیدا میکند که یک زیرسازی اساسی روی کار انجام شود. این خاصیت به دلیل نوع پیوندهای مولکولی این ذرات رنگ است.
- امکان دید رنگها در شب
یکی دیگر از تفاوت های مهمی که برای رنگ ترافیک وجود دارد شب نما بودن آنها است. رنگ های زرد و سفید که در مرکز جاده و کنارهها وجود دارد قابل رویت است. البته در مورد تابلوهایی که در راهنمایی و رانندگی وجود دارد این موضوع صدق میکند.
- نوع اجرا
نوع اجرایی که برای انواع رنگ ترافیک وجود دارد با دیگر رنگ های معمولی فرق دارد. برخی از این رنگها با دستگاه ماشینی به صورت حرارتی اعمال میشوند. نوع ابزارهای اجرای رنگ نیز پیشرفته تر است.
- زمان خشکی
زمانی که یک جاده یا بزرگراه برای خط کشی و رنگ آمیزی آماده میشود باید هرچه سریعتر جادهها برای عبور و مرور خودروها باز شوند. زیرا میتواند سبب ایجاد ترافیک شود.به همین دلیل رنگ های ترافیکی به گونه ای فرموله میشوند که بتوانند در مدت زمان اندکی به آن سختی لازم برسند.
عملکرد ایده آل رنگ ترافیک روی سطوح با بافت سالم
زمانی که صحبت از کیفیت بالای رنگ ترافیک در نمونه های مختلف میشود این بدان معنا نیست که رنگ مورد نظر قادر به اجرا روی هر نوع سطحی است. به عنوان مثال شما نمی توانید رنگ ترافیک را روی سطوح سست، نرم ، خاک، شن، سنگریزه و موارد مشابه اجرا کنید. این مثال به صورت کاملا ساده نشان میدهد که بافت سالم سطح کار تا چه حد اهمیت دارد؟ برای تمام پروژه های رنگ آمیزی بافت سالم سطح جزو اولویت های شروع به کار محسوب میشود. بطوریکه بسیاری از تکنسین های اجرایی قبل از آغاز رنگ آمیزی نسبت به این موضوع بررسی های تخصصی را به عمل میآورند.
هرچقدر هم که رنگ مورد نظر از فرمولاسیون منحصر به فرد، استاندارد و ایده آل برخوردار باشد اگر سطح کار مناسب نباشد شما نمی توانید نتیجه خوبی دریافت کنید. در حال حاضر رنگ های ترافیکی تنها بر روی سطوح آسفالت که کاملا زیرسازی و محکم کاری شده اند میتوانند به صورت پایدار باقی بمانند. در زمان اجرا نیز ما باید بررسی کنیم که آیا بافت آسفالت سالم است یا خیر؟
اگر ترک خوردگی یا مواردی از این قبیل وجود دارد باید ابتدا زمان، انرژی و سرمایه خود را روی زیرسازی های اولیه صرف کنیم. حتی اگر میخواهید رنگ ترافیک را بر روی محوطه کاملا بسته و مشخص اجرا کنید باز هم سطح کار باید از جنس آسفالت باشد. زیرا رفت و آمد ماشین آلات و تجهیزات سنگین نمی تواند آسیب چندان بالایی را به این گونه سطوح ایجاد کند.
اگر بستر یا کف سازه سالم باقی بماند به همان نسبت رنگ های ترافیکی نیز طول عمر خود را حفظ میکنند. این موضوع در مورد سایر رنگها و پوششها نیز صدق میکند. به طور مثال اگر میخواهید از رزین اپوکسی یا کفپوش اپوکسی برای پوشش دهی کف استفاده کنید تا زمانی که این لایه های رنگی با دوام خواهند ماند که بافت داخلی کف سازه دارای زیرسازی یکپارچه و مقاوم باشد.
بهره گیری از تجهیزات ماشینی برای اجرای رنگ ترافیک
قطعا این تجربه را داشته اید که در یک خیابان مشغول رانندگی هستید و متوجه یکسری دستگاهها و ماشین آلات بزرگ میشوید که مشغول خط کشی سطح آسفالت، جادهها ، بزرگراهها و خیابانها هستند. نوع حرکت آنها نیز کاملا آرام و به صورت مستمر میباشد. شاید سرعت آنها به قدری پایین باشد که حتی مانند راه رفتن معمولی یک انسان تلقی شوند. این دستگاهها تجهیزاتی هستند که مسئولیت خط کشی جادهها با رنگ ترافیک را برعهده دارند.
برخی از مدل های آن با اعمال حرارت به رنگها میتوانند روند خط کشی جادهها را تسریع ببخشند. البته این بستگی به نوع رنگ مورد نظر دارد که از طریق حرارت روی سطوح اجرا شوند. مزیت هایی که برای آن وجود دارد دقت و ظرافت بالا در خط کشی سطوح آسفالت، سرعت عملکرد ایده آل و همچنین عدم استفاده از نیروی انسانی و ذخیره انرژی است. این لوازم هم تنها زمانی به کار گرفته میشوند که لازم است چندین کیلومتر به صورت متوالی خط کشی شوند, پس نوع کاربری آنها متفاوت است و عمدتا برای محیط های با مساحت اندک چندان استفاده نمی شوند.
علائمی که با رنگ های ترافیکی میتوان روی آسفالت ترسیم کرد
در کنار انجام خط کشی در سطح آسفالت یکسری اشکال هندسی خاص و طرح های راهنمایی رانندگی وجود دارد که میتوان آنها را با استفاده از رنگ های ترافیکی آسفالت رنگ آمیزی کرد. به عنوان مثال اگر میخواهید یک عبارت را بنویسید. از قبیل سرعت خود را کم کنید، مدرسه، ایست و غیره همگی از جمله عبارت هایی است که میتوان روی آسفالت با رنگ های ترافیکی ترسیم کرد.
در بسیاری از چهارراهها حتی به ترسیم علائم شطرنجی میپردازند تا هشداری باشد برای خودروها که در چهار راهها توقف نکنند. برای محیط های با فضای اندک مانند انواع پارکینگها نیز میتوان انواع و اقسام خط کشیها را اجرا کرد. البته این علائم باید همگی در فهرست و آموزش های راهنمایی و رانندگی تعریف شده باشند تا افراد شناخت کافی از آن داشته باشند. پس محدودیتی برای استفاده از رنگ های ترافیکی وجود ندارد. هر شکل هندسی ، خط کشی و علامت های هشداردهنده ای را میتوان با رنگ های ترافیکی اجرا کرد.
اهمیت انتخاب صحیح رنگ ترافیک
نکته مهمی که در خرید رنگ ترافیک باید به آن توجه کنیم خرید مناسب ترین رنگ بر اساس نوع پروژه است. در این مقاله توضیحات مفصلی در مورد انواع رنگ ترافیک داده خواهد شد که هر یک ویژگی های ساختاری متفاوتی دارند و برای موقعیت های مختلف استفاده میشوند. به همین دلیل در زمان فروش این رنگها کارشناسان سعی میکنند بر اساس پروژه ای که در دست اقدام دارید نمونه های صحیح را معرفی کنند.
با توجه به آنکه میزان مصرف رنگ های ترافیکی در پروژه های وسیع اهمیت دارد. شرکت های صنعتی تولید کننده، رنگ های با کیفیتی را فرموله کرده اند که در کنار مصرف کم نرخ پوشش دهی بالایی داشته باشند. شما میتوانید مقاله میزان مصرف رنگ ترافیک را مطالعه فرمایید تا به اطلاعات دقیق تری دست پیدا کنید.
موادی که بیشتر به عنوان رنگ ترافیک در علامت گذاری خیابان ها و سطوح جاده ای مورد استفاده قرار می گیرد شامل :
- رنگ ترافیک آکریلیک
- رنگ ترموپلاستیک (Thermoplastic Paint)
- رنگ پایه حلال (Solvent-based Paint)
- رنگ پایه حلال هیبرید (Hybrid Solvent-based Paint)
- رنگ آلکیدی (Alkyd Paint)
- رنگ رزین کلردار پایه حلال (Solvent Based Chlorinated Rubber Paint)
- رنگ پایه آب (Water-based paint)
- رنگ های مبتنی بر متیل متاکریلات (Methyl Methacrylate)
ویژگی ها و امتیازات انواع رنگ ترافیک
- همان طور که می دانید رنگ ترافیکی در تماس مستقیم با شرایط نامساعد محیط و همچنین آب و هوای تغییرپذیر فضایی اطراف می باشد. بنابراین نوع فرمولاسیون آن باید به گونهای تنظیم شود که در برابر این گونه تنش های محیطی تاثیر پذیر نباشد. به همین دلیل این رنگها به خوبی میتوانند در این شرایط پرتنش مقاومت و استحکام لازم را داشته باشند.
- رنگ ترافیک معمولاً بر روی سطوح آسفالت اجرا میشود. این سطوح دارای زبری ساختاری و منافذ بالایی هستند که رنگ ها میتوانند به این منافذ ریز نفوذ کرده و به نوعی چسبندگی بسیار خوبی را ایجاد کنند. در نتیجه بهترین بستر و نوع سطح کف برای این رنگ ها سطوح آسفالت می باشد.
- ساییدگی یکی از اتفاقات رایجی می باشد که معمولاً در سطح رنگها ممکن است ایجاد شود. رنگ هایی که در سطوح جادهای خصوصاً بزرگراهها جهت خط کشی های ممتد استفاده می شود کاملاً ضد سایش هستند و این ویژگی باعث می شود تا در بلند مدت دچار تخریب ساختاری نشوند.
- در زمستان به جهت بارش برف های سنگین و همچنین باقی ماندن آنها در یک مدت زمان طولانی ممکن است سطح جاده ها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین پوششی که به عنوان رنگ ترافیک در سطح جاده ها استفاده می شود نه تنها باید در برابر رطوبت مقاوم باشند بلکه باید ساختار نفوذ ناپذیر خود را در تماس طولانی مدت با رطوبت حفظ کنند.
- افزایش دما ناشی از تابش مستقیم نور خورشید، از جمله اتفاقاتی است که در طول روز همواره در سطوح جادهای اتفاق می افتد. لذا رنگ ترافیک به خوبی می تواند در برابر این نوسانات دمایی و همچنین اشعه ماورای بنفش خورشید مقاومت لازم را داشته باشد.
رعایت موارد امنیتی در استفاده از انواع رنگ ترافیک
قبل از اینکه بخواهیم جزئیات بیشتری را در مورد انواع رنگ ترافیک توضیح دهیم بهتر است یکسری مسائل را که جنبه احتیاطی و امنیتی دارد را مطرح کنیم. زیرا هیچ موضوع مهم تر از ایمنی کارکنان در حین استفاده از این رنگ ها نیست. به همین دلیل مطرح کردن این موضوع را همواره در اولویت قرار میدهیم.
- در زمان حمل این رنگ ها لازم است که احتیاط و دقت کامل را داشته باشید.
- در حین آماده سازی جهت اجرای رنگ ترافیک از استنشاق بخارات آن اجتناب کنید زیرا این بخارات میتوانند به دستگاه تنفسی شما آسیب برسانند.
- حدالامکان از تماس مستقیم رنگ با پوست بدن و همچنین چشم ها جلوگیری کنید زیرا ترکیبات شیمیایی آن سازگاری لازم با پوست را ندارد.
- اگر شرایط جوی نامساعد و یا دارای تندباد میباشد اجرای رنگ را به روز بعد موکول کنید چرا که وجود تند باد می تواند امنیت پروژه را تحت تاثیر قرار دهد.
- تمامی تجهیزات احتراقی را از کوچکترین جز تا بزرگترین آن را از محیط رنگآمیزی دور کنید. همانطور که میدانید حلال این رنگ ها قابلیت اشتعال دارد.
- هیچ گاه این مواد رنگی را که به دلایل مختلف از زمان مصرف آن گذشته است داخل فاضلاب تخلیه نکنید.
- در صورت بلعیده شدن این رنگ در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
- این نوع پوشش ها در انواع رنگ ترافیک سرد و گرم طبقه بندی می شوند که هر کدام شرایط اعمال خاص خود را دارد. به همین جهت اجرای آن را به دست تکنسین های ماهر بسپارید.
با دوامترین رنگ ترافیکی چیست؟
در پروژههای کوچک مانند رنگ آمیزی محوطههای پارکینگ برای یک مجتمع به نسبت کوچک افراد همواره به دنبال بادوامترین رنگ ترافیک هستند. اینکه بتوانند پارکینگ شخصی خود را با این رنگها خط کشی کنند و یک نمای زیبایی را به وجود آورند. اگرچه رنگهای متعدد ترافیکی هر کدام دوام و پایداری قابل قبولی دارند اما یکسری پوششها هستند که به دلیل فرمولاسیون خاص و منحصر به فرد خود یک ساختار متفاوتی دارند. بنابراین عملکرد بهتری دارند و تا سالها باعث میشوند دیگر احتیاجی به خط کشی های مجدد به دلیل آسیب دیدگی رنگها نباشید.
رنگ ترافیک متیل متاکریلات غالباً به عنوان با دوامترین رنگ بازار برای خطکشیهای ترافیکی شناخته میشود. یک رنگ دو جزئی که در پرتنشترین محیطها قابل استفاده است. اما با توجه به خصوصیاتی که دارد به همان نسبت از قیمت متفاوتی نیز برخوردار است. اما نکته مهم اینجاست که این رنگها هزینههای تعمیر و نگهداری، اصلاح ساختار و بافت آسیب دیده ندارند. لذا به دلیل کیفیت بالای خود از طول عمر ایده آلی نیز برخوردار هستند. رنگهای دیگر نیز بر اساس ویژگیها و مزیتهایی که دارند تعیین قیمت میشوند. در این بین در پروژههای وسیع و گسترده معمولاً رنگهایی که از لحاظ قیمتی و هزینه خرید در یک رده متوسطی قرار دارند ترجیح پیمانکاران است.
هر پروژهای بر اساس وسعتی که دارد باید در بالاترین کیفیت تکمیل شود. اما باید هزینهها و قیمت رنگ ترافیک را نیز در نظر بگیریم و با یک مدیریت بودجهای مناسب آن را به اتمام برسانیم. به همین دلیل است که خط کشیهای با کیلومتر بالا از رنگهای استفاده میشود که در نهایت باعث افزایش مجموعه هزینهها نشود. سرعت اجرای کار، بهرهگیری از ماشین آلات و تجهیزات خط کشی مختلف، استفاده از رنگهایی که دوام بالاتری دارند از مهمترین مواردی است که در خط کشیهای جادهای بسیار طولانی مدت نظر گرفته میشود.
تفاوت ضخامت اجرایی رنگ ترافیک با سایر پوششها
مهمترین تفاوتی که میتوان برای رنگ ترافیک و دیگر پوششها ذکر کرد در کنار دوام، پایداری و طول عمر بالا ضخامت رنگ می باشد. عمدتاً رنگهای ترافیکی با توجه به موقعیتی که دارند و در معرض اعمال نیروی وزن، سایش، نوسانات دمایی و دیگر تنشها قرار دارند کاملاً طبیعی است که از ضخامت متفاوتی نیز برخوردار باشند. معمولا رنگها چه از نوع رنگ ساختمانی چه از نوع صنعتی که بر روی سطوح اجرا میشوند دارای ضخامت کمتر از ۱۰۰ میکرومتر هستند. شما میتوانید در مورد رنگهای ترافیکی ضخامتهای بیش از ۵۰۰ میکرون را نیز ببینید که نشان میدهد این رنگها تا چه حد ضخیم هستند.
نکته مهم اینجاست که این ضخامت نیز در نوع خود یک محدوده خاصی دارد و بیش از آن نباید اجرا شود.چرا که در آن صورت آن بستر مسطح که انتظار داریم به وجود نمیآید و غالباً یک سطح همواری را خواهیم داشت. این موضوع برای خطکشیهای ترافیکی در یک چهارچوب استاندارد نیست. در نتیجه باید تمامی قواعد رنگ آمیزی و خط کشی ترافیکی در مرحله آمادهسازی، اجرا و پایان کار رعایت شود. نه تنها در مورد انواع رنگ ترافیکی بلکه در مورد سایر پوششها نیز مراحل اجرایی به اندازه با کیفیت بودن یک رنگ اهمیت دارند.
آشنایی با رنگ ترافیک آکریلیک
رنگ ترافیک آکریلیک یکی از رایج ترین رنگ های موجود جهت خط کشی سطوح آسفالت می باشد. این رنگ ها معمولاً با عنوان air drying acrylic traffic coat یا رنگ های هوا خشک شونده شناخته می شوند که کیفیت فوق العاده بالایی دارند. این نوع از رنگ آکریلیک به صورت تک جزئی تهیه می شوند و برای رقیق کردن آن می توانید از تینرهای نوع rana thinn 60 استفاده کنید.
البته نوع دو جزئی آن با عنوان آکریلیک ترموپلاست دو جزئی نیز موجود می باشند که ساختار متفاوتی دارند. برای پاکسازی رنگ ترافیک آکریلیک از تجهیزات بهتر است از پاک کننده های نوع rana clean 60 استفاده کنید که قدرت پاک کنندگی بالایی دارند. از ویژگی های منحصر به فرد این پوشش های با کیفیت چسبندگی بالا، مقاومت در برابر سایش و شرایط جوی نامساعد است.
از لحاظ بصری می توانید رنگ های متنوعی را مانند زرد، سفید و دیگر رنگ ها را سفارش دهید که همگی منعکس کننده ی نور در روشنایی کم هستند. البته در مورد خاصیت بازتابش نور رنگ ها در همین مقاله توضیحات مفصلی ارائه خواهد شد.
محدوده ضخامت رنگ ترافیک آکریلیک
از آنجایی که رنگ ترافیک آکریلیک تحت نیروها و فشارهای فزاینده ی ناشی از رفت و آمد ماشين آلات سنگین قرار دارند لازم است که یک محدوده ضخامت ایده آلی را برای آن ها در نظر بگیریم. پارامتر اولی که در مورد رنگ ترافیک حائز اهمیت است ماندگاری رنگ روی آسفالت برای یک مدت زمان طولانی است. بنابراين محدوده ضخامتی رنگ باید بگونه ای باشد که علاوه بر flat و یا همتراز بودن با سطح کف ،هیچگونه برآمدگی و ناهمواری را در سطح ایجاد نکند.
درواقع در این حالت است که رنگ می تواند حداکثر چسبندگی خود را حفظ کند. زیرا در مواردی مشاهده شده است که افزایش غیر استاندارد ضخامت رنگ با ترک و تخریب ساختاری رویه ی رنگ همراه بوده است. بنا به نتایج تجربی و اعمال پوشش های رنگی تست شده ابعاد فیلم رنگ ۴۰۰ تا ۶۰۰ میکرومتر بهترین و ایده آل ترین ضخامت می باشد.
با توجه به آنکه عملیات رنگ آمیزی معمولاً با استفاده از ماشین آلات تمام اتوماتیک انجام می شود در نتیجه کلیه ی لایه های رنگ ترافیک در ضخامت ثابت اعمال می شوند و ناهمواری سطح در سطح رخ نخواهد داد.
اعمال مقطعی رنگ ترافیک آکریلیک و برخی ملاحظات
رنگ آمیزی مقطعی بدان معنا است که یک سطح مورد نظر به صورت کامل رنگ آمیزی نمی شود بلکه به صورت جزء به جزء هستند. به طور مثال عملیات خط کشی سطوح با استفاده از رنگ ترافیک یک نوع رنگ آمیزی مقطعی هستند یعنی بخشی از سطوح رنگ آمیزی می شود و بخش دیگر خیر. در بسیاری از پروژه های مرتبط با پوشش دهی کف، که از ترکیبات رنگی اپوکسی کف و یا پلی اورتان کف استفاده می شود، دیگر پوشش دهی مقطعی معنا ندارد چرا که شما به طور یکنواخت رنگ را در سطح پخش می کنید و لایه های رنگ به صورت گسترده یکدیگر را حمایت می کنند.
اما در اعمال مقطعی، رنگ از لبه های کناری در صورت افزایش بی رویه ی ضخامت بیشتر تحت فشار قرار دارند. به همین دلیل اگر قصد رنگ آمیزی پارکینگ و محوطههای اطراف منزل خود را دارید حتما به ابعاد فیلم رنگ ترافیک توجه بسیار زیادی داشته باشید. این مطلب به عنوان یک طرح موضوع بسیار تخصصی قابل بحث است که مقاله های متعددی را در مورد آن می توان منتشر کرد. با این اوصاف هدف ما رعایت کلیه ی استانداردهای مرتبط با رنگ آمیزی است.
بررسی میزان پوشش تئوری رنگ ترافیک
پوشش تئوری رنگ ترافیک تاثیر بسیار زیادی بر ذخیره ی مازاد رنگ دارد. بدان معنا که هر چقدر میزان پوشش تئوری و عملی رنگ بیشتر باشد صرفه جویی بیشتری را در پی خواهید داشت. در پروژههای عظیم، کم مصرف بودن رنگ فوقالعاده با اهمیت است و به مراتب می تواند هزینه های خرید را کاهش دهید. رنگ آکریلیک دارای میزان پوشش دهی یا نرخ گسترش بالایی است بطوریکه نرخ تئوری مذکور برابر ۱٫۳۲ متر مربع به ازای ۱ لیتر است. البته این مقدار برای ضخامت ۴۰۰ میکرون است.
حال آنکه اگر ضخامت فیلم رنگ ترافیک را افزایش دهید و به ۶۰۰ میکرون برسانید حدود ۱ متر مربع را می توانید پوشش دهید کنید. درست است که خط کشی سطوح به صورت مقطعی انجام می شود اما جمع مساحت های کوچک رنگ آمیزی شده، مساحت نهایی را به ما نشان می دهد. البته با انجام مراحل آماده سازی سطح می توانید میزان پوشش دهی عملی را افزایش دهید.
اهمیت زمان خشک شدن رنگ ترافیک
رنگ ترافیک آکریلیک در محیط های پر رفت و آمد مانند جاده ها، در پارکینک ها و پارک های تفریحی، مدارس و فضای موجود در مهد کودک ها برای خط کشی و علامت گذاری سطوح مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل زمان خشک شدن رنگ به صورت هوا خشک و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. درواقع با توجه به نوع کاربری رنگ لازم است که سریعتر خشک شوند.
رنگ ترافیک آکریلیک برای آنکه به مرحله خشکی کامل یا full cure برسد به زمان حدودی ۸ ساعت نیاز دارند. در صورت وجود رطوبت هوای بیش از حد ممکن است قدری به زمان مذکور افزوده شود. البته پس از گذشت ۳۰ دقیقه سطح رویه رنگ خشک می شود اما سطح زیرین همچنان مرطوب باقی می ماند. با پخت سطح بیرونی رنگ دیگر آلاینده ها و گرد و غبار محیط به رنگ نمی چسبند زیرا سطح رویه ی رنگ از حالت چسبندگی خارج شده است.
از طرفی یک حالت دیگر خشکی نیز تحت عنوان touch dry وجود دارد که رنگ با گذشت ۱۵ دقیقه به آن می رسد. حالت قابل لمس رنگ به این صورت است که پس از اعمال رنگ ترافیک و سپری شدن زمان مذکور می توان بدون چسبندی به پوست دست، لایه رنگ را لمس کرد.
رنگ ترافیک ترموپلاستیک
رنگ ترافیک مبتنی بر ترموپلاستیک به جهت سخت و مقاوم بودن و همچنین خاصیت بازتابش بالا ، جزو محبوب ترین ماده ها جهت علامت گذاری جاده محسوب می شود به طوریکه این دو ویژگی مذکور استفاده ی آن ها را برای بزرگراه ها و همچنین جاده های پرتردد فوق العاده کاربردی می کند.
روش استفاده ی آن ها به این صورت است که بعد از گرم شدن تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ، با به کارگیری تجهیزاتی مخصوص نظیر اسپری های رنگ صنعتی روی سطح جاده در نقطه ی مورد نظر اعمال می شوند ، لذا به دلیل نوع فرآیندی که دارند اغلب آن ها را به عنوان نوار گرم یا رنگ آمیزی داغ می شناسند.
جهت ایجاد اصطکاک و همچنین بازتاب سطح بیش تر ، اغلب از دانه ها یا ذرات بسیار ریز شیشه و مواد پرکننده دیگر برای افزایش ایمنی به رنگ ترافیک اضافه می کنند. از طرفی از نوار ترموپلاستیک از قبل ساخته شده نیز می توان برای علامت گذاری خطوط و اصطلاحاً مارکینگ نیز استفاده کرد.
رنگ ترافیک ترموپلاستیک می تواند به طور کلی به دو صورت سرد یا گرم به کار گرفته شوند و هر روش فرآیند خاص خود را دارد. همانطور که از نام آن ها مشخص است ، این نوع رنگ ترافیک ، جزو رنگ های طبیعی اطراف شما که به راحتی از بین می روند، نیستند. در واقع حاوی نوعی پلاستیک هستند و پس از خشک شدن می توانند در برابر انواع تنش های موجود مقاومت کنند. لذا، وجه تمایز و مثبت رنگ ترموپلاستیک دوام و پایداری آن است.
رنگ ترافیک پایه حلال چیست؟
رنگ های مبتنی بر حلال (solvent-based paints) ، که اغلب رنگهای روغنی نیز نامیده می شوند ، از مجموعه ای از مواد شیمیایی متعدد ساخته شده اند که در زمان مخلوط شدن با یکدیگر اصطلاحاً حلال می شوند. تمام رنگ های بر پایه حلال همگی دارای یک نوع روغن آلی و یا نفتی هستند ، به طوریکه بسیاری از کارشناسان در حوزه رنگ ترافیک ، نقاشی و رنگ آمیزی خطوط ترافیکی را با استفاده از رنگ های روغنی بر پایه مواد نفتی (petroleum – based oils) را ترجیح می دهند. زمانی که روغن با دیگر مواد شیمیایی موجود در میکسر رنگ مخلوط می شود ، به صورت حلال درآمده و محصول نهایی رنگ را به وجود می آورد.
به طور خاص رنگ ترافیک بر پایه ی حلال منجر به پس زدن و یا دفع مایعاتی همچون آب در زمان خیس شدن می شود. از طرفی جهت تمیز کردن رنگ های حلال احتیاج به استفاده از یکسری تینر یا رقیق کننده های حلال مانند تولوئن یا مواد معدنی مرتبط وجود دارد. لذا، این ویژگی منحصر به فرد به کاربران این امکان را می دهد تا رنگ ترافیک بر پایه ی حلال را در موقعیت ها و شرایط با رطوبت بالا نیز استفاده کنند.
سازمان های وابسته به شهرداری و همچنین شرکت های ساختمانی اغلب رنگ ترافیک بر پایه ی حلال را جهت رنگ آمیزی پارکینگ ها و جاده ها، در آب و هوای سرد، ترجیح می دهند و دلیل این امر درواقع این است که روغن های موجود در رنگ در دماهای سرد یخ نمی زنند.
رنگ ترافیک پایه حلال هیبرید(Hybrid)
رنگهای “هیبریدی” از لحاظ مواد تشکیل دهنده بسیار شبیه به رنگ معمولی یا سنتی هستند با این تفاوت که حاوی مجموعه ای از حلال های اضافی نیز می باشند تا در مقایسه با رنگ های سنتی ، آن ها را به یک رنگ ترافیک مناسب تبدیل کنند. این نوع رنگ ها باید در مناطق پرتردد یا پر ترافیک که در آن حداکثر کیفیت و دوام لازم مورد نظر است، استفاده شود. پیست های ورزشی اتومبیل رانی به دلیل دوام بالایی که این نوع رنگ ها ارائه می دهند به طور خاص همواره مد نظر قرار می گیرند. ترکیبات آن ها به گونه ای است که در هر مسیر مسابقه ای که ممکن است هر لحظه رنگ های جاده کم رنگ یا به طور کلی پاک شوند، مقاومت خوبی را از خود نشان دهند. همچنین آن ها را در فرودگاه های کوچک تا متوسط با میزان کم ترافیک هوایی توصیه می کنیم.
رنگ ترافیک حاوی آلکید
واژه ی آلکید بیشتر به رزین های مصنوعی گفته می شود که به عنوان یک نوع چسب در رنگ ها استفاده می شود. استفاده از الكید ها اغلب خطر كمتری را برای اطراف خصوصاً محیط زیست ایجاد می كند و بنا به این ویژگی منحصر به فرد از محبوبیت بیشتری نیز برخوردار هستند. از الكیدها در اکثر رنگهای حلال استفاده می شود و وجود آن ها کیفیت رنگ را کاهش نمی دهد.
از طرفی بیش تر رنگهای دارای آلکید از رنگهای دیگر دوام بیشتری دارند. در فرآیند تولید رنگ ترافیک حاوی آلکید لازم است که یک مقدار محاسبه شده ای از مواد آلکیدی استفاده شوند تا حداکثر کارایی را در زمان نشستن روی سطوح جاده ها داشته باشند.
رنگهای ترافیک رزین کلردار پایه حلال
“رنگ رزین کلردار” پایه حلال (Solvent Based Chlorinated Rubber Paint) ، به طور خاص با رزین کلردار در یک فرمولاسیون قرار گرفته است که به طور معمول پس از خشک شدن ، یک نوع حالت “لاستیکی” به رنگ می دهد. این نوع رنگ به طور کلی برای ایستگاه های ماشین استفاده می شود. ماندگاری خوبی دارند و در برابر فرسایش یا تراشیدگی مقاوم هستند، از طرفی استفاده از این نوع رنگ ترافیک برای خط کشی خطوط جاده ای نیز بسیار مناسب است ، اما در مقابل به جهت هزینه ی بالایی که دارند کم تر مورد توجه قرار گرفته اند.
رنگهای ترافیک پایه آب (water-based paint) چیست؟
رنگهای پایه آب یک نوع جایگزین مشترک برای رنگهای پایه حلال محسوب می شوند. رنگ ترافیک پایه آب که اغلب به عنوان رنگهای لاتکس یا اکریلیک نیز شناخته می شوند ، اکثراً از رزین های مصنوعی و همچنین رنگدانه هایی که از طریق موادی مانند سورفاکتانت (surfactants) در آب پراکنده شده اند ایجاد شده اند. ترکیب های آلی فرار (VOC) در آنها بسیار پایین تر از رنگهای پایه حلال است و این خاصیت سبب می شود تا رنگ ترافیک پایه آب به عنوان موادی که به نوعی سازگار با محیط زیست هستند قلمداد شوند.
رنگ پایه آب از طریق تبخیر شدن آب درون ترکیب رنگ، خشک می شود. موضوع بسیار مهم این است که ، رنگ پایه آب عاری از حلال نیست. یک مقدار کمی از حلال های موجود در ترکیب سبب می شود تا لاتکس یا رزین اکریلیک با تبخیر شدن آب ، در هم ادغام شوند. زمانی که آب به طور کامل تبخیر شد ، رنگ ترافیک پایه آب به عنوان یک پوشش مقاوم و پایدار، کاملاً خشک می شود.
همان طور که می دانید این ترکیب حاوی آب است ، رنگ های پایه آب لازم است که در دمای بالاتر از ۵۰ درجه فارنهایت حفظ و همچنین قابل استفاده باشند . رنگ ترافیک پایه آب چندان برای کاربردهای هوای سرد عملکرد مناسبی ندارند چرا که آب موجود در ترکیب در دماهای سرد یا نقطه ی انجماد بخار نمی شوند.
رنگ ترافیک پایه آب که برای علامت گذاری جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند دارای مقطع عرضی کم و همچنین ضد لغزش می باشند و معمولاً علاوه بر جاده برای باند های فرودگاه و مسیرهای مسابقه، که معمولاً جهت جلوگيري از وجود اجسام خارجی در سطح، استفاده می شوند. وجود طیف گسترده ای از این رنگ ها سبب می شود که یک گزینه عالی برای بنادر حمل و نقل ، فرودگاه ها ، سطح سنگ فرش ها، سطح بلوک ها، و همچنین انبارها باشند. از لحاظ زیست محیطی نسبت به سایر مواد مشابه خود از کیفیت بهتری برخوردار هستند و پس اتمام کار ایمنی بسیار بالایی را برای مجموعه ایجاد می کنند.
رنگ ترافیک مبتنی بر متیل متاکریلات
MMA یا Methyl-Methacrylate (متیل متاكریلات) یك نوع پلاستیك سرد و عاری از حلال می باشد كه از کلیه مزایای موجود در رنگ ترافیک مبتنی بر ترموپلاستیك برخوردار است. آن ها دوام و پایداری بسیار بالایی دارند و بدون آنکه رنگ محو شود به خوبی آن ها را نگه می دارند. لذا برای مکان های پر رفت و آمد ، چهار راه ها و تقاطع ها ، دوربرگردان ها و همچنین گذرگاه های عابر پیاده فوق العاده ایده آل هستند. آن ها به صورت سرد به کار گرفته می شوند و به سرعت نیز خشک می شوند ، و این ویژگی سرعت عملکرد شما را افزایش می دهد.
MMA با ترکیب بی نظیری که دارند در برخی از سخت ترین محیط ها ماندگاری بالایی را دارند و همچنین به واسطه ی استفاده از پلیمرهای با کیفیت بالا همواره بهترین عملکرد را در جاده ها ارائه می دهند. بالغ بر ۲۰ سال ، کلیه ی سازندگان در سراسر کانادا و اروپا رنگ ترافیک MMA را به عنوان انتخاب اصلی خود قرار داده اند تا مجدداً در مناطق پرتردد مانند جاده ها و تقاطع ها بتوانند سطح ایمنی عبور وسایل نقلیه مختلف را افزایش دهند.
عوامل تأثیرگذار در انتخاب انواع رنگ ترافیک
زمانی که گزینه های متعددی را جهت انتخاب رنگ ترافیک مورد نظر خود بررسی می کنید ، باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. لذا به سوالاتی که در زیر مطرح می شود پاسخ دهید تا مشخص شود کدام نوع رنگ بهترین انتخاب برای پروژه شما است:
- پایداری و دوام مورد انتظار شما چقدر است؟
- وضعیت آب و هوا چگونه است؟
- درجه و گرید بازتابش نور در رنگ ها تا چه حد است؟
- بودجه ی پروژه شما چقدر می باشد؟
در ادامه به تفصیل در مورد هر یک توضیح خواهیم داد تا با دید و همچنین ذهنیت بازتری نسبت به تهیه ی انواع رنگ ترافیک اقدام کنید.
توجه به دوام و پایداری رنگ ترافیک
پایداری و دوام مواد رنگ ترافیک تا چه حد است؟ مکانی را که می خواهید برای رنگ آمیزی انتخاب کنید را در نظر بگیرید. آیا انتظار دوام بسیار بالایی را از مواد رنگی خود دارید؟ آیا جاده یا مسیر انتخابی پر رفت و آمد است و یا اینکه آن ها را برای یک پارکینگ کوچک در نظر گرفته اید؟ نکته ی قابل توجه این است که مناطق کم رفت و آمد منطقاً نیاز به رنگ های با دوام کمتری دارند. در مقابل اگر مسیر شما بسیار پر ترافیک است بهتر است محصولاتی را انتخاب کنید که پایداری و دوام بیش تری دارند و مزیت آن به این صورت است که دیگر نیازی به رنگ آمیزی مجدد ندارند.
رابطه ی بین رنگ ترافیک و وضعیت آب و هوا
شرایط و وضعیت آب و هوایی در منطقه شما چگونه است؟ آیا باران زیادی را هر روزه تجربه می کنید؟ شرایط جاده ها در زمستان چگونه است؟ آیا مسیرهای عبور وسایل نقلیه همواره در این فصل پوشیده از برف یا یخ خواهند شد؟ پاسخ به این سوالات نتایج خوبی را در بر خواهد داشت به طوریکه نقاطی که دارای آب و هوای معتدل و کم بارندگی هستند ، به رنگ ترافیک با دوام کم تری نیاز دارند.
حتی در نواحی بسیار پر رفت و آمد نیز ممکن است که بخواهید از رنگ های سنتی استفاده کنید. از طرفی اگر مطمئن هستید که سطح جاده در طول روز به دلیل شرایط شدید آب و هوایی دائماً در حال فرسایش است، بهتر است که به یک رنگ ترافیک با دوام تر فکر کنید.
خاصیت بازتابش نور در رنگهای ترافیک
خاصیت بازتاب پذیری رنگ های انتخابی شما چگونه است؟ همان طور که می دانید در وضعیت بد آب و هوایی و همچنین شرایط نامساعد ، بازتابش نور توسط رنگ ها خصوصاً در شب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که آن ها بیش تر برای خط کشی جاده ها استفاده می شود، در نتیجه تأمین امنیت و ایمنی عبور وسایل نقلیه بسیار ضروری خواهد بود.
رنگ ترافیک بازتابنده ی نور چراغهای جلو اتومبیل می باشد و به نوعی نور را منعکس می کنند تا به رانندگان هشدار دهد که در مسیر تعیین شده ی خود رانندگی کنند. رنگ ترافیک مخصوص راهنمایی و رانندگی باید از استانداردها و پروتکل های قانونی بازتابش نور پیروی و تبعیت کنند.
ادارات دولتی و همچنین شهرداری ها موظفند نسبت به این موضوع دقت بسیار بالایی داشته باشند و رنگ هایی را در جاده ها استفاده کنند که در طول شبانه روز میزان بازتاب نور قابل قبولی داشته باشند و کاملاً در معرض دید باشند. بنابراین قبل از خرید رنگ ترافیک از میزان حساسیت آن ها به نور مطلع باشید و هرگز از رنگ هایی که نسبت به نور خنثی هستند در مسیرها و جاده های شهری استفاده نکنید.
توجه به بودجه ی پروژه قبل از خرید رنگهای ترافیک
بودجه شما در تهیه رنگ ترافیک چقدر است؟ به طور کلی مانند هر محصول دیگری ، قیمت و هزینه یکی از فاکتور های تأثیرگذار در تهیه رنگ ترافیک ، خصوصاً در حجم و تعداد بسیار بالا می باشد.آنچه که بر قیمت رنگ ترافیک تأثیر میگذارد مواد و روش تهیه آن ها و همچنین میزان دوام رنگ ها می باشد.
در زمان انتخاب رنگ های مورد نظر خود، بودجه کلی پروژه خود را در نظر بگیرید و متناسب با میزان رنگ مورد نیاز اقدام به خرید نمایید. بنابراین همواره به یاد داشته باشید ، شما باید بودجه واقعی را طبق نیازهای پروژه خود لحاظ کنید. پاسخ به این سوالات می تواند بسیار کمک کننده باشد تا بدانید که چه مقدار هزینه برای تکمیل پروژه خود لازم است که در نظر بگیرید.
بهترین نوع رنگ ترافیک کدام است؟
بر اساس عواملی که قبلاً در مورد آن ها صحبت شد ، عملیات خط کشی جاده ها فرآیندی است که با توجه به اهمیت آن لازم است تا از بهترین نوع رنگ ترافیک جهت روسازی پروژه های خاص استفاده کرد. انواع انگشت شماری وجود دارد که معمولاً بیشتر از سایر رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرند.
در اینجا به بررسی ۴ پروژه خواهیم پرداخت و در مورد هر کدام بهترین و مناسب ترین نوع رنگ را معرفی می کنیم.
- گزینش رنگ ترافیک برای بسیاری از پارکینگ ها
از آنجایی که گزینه هایی متعددی را برای پروژه پارکینگ خود در نظر می گیرید ، حتما تمایل دارید که رنگ پارکینگ های با ماندگاری بسیار بالا و طولانی را انتخاب کنید. رنگ های پایه آب چندین فایده و مزیت اساسی را دارند که آنها را به مواد ایده آلی تبدیل کرده است. آنها گزینه ای کم خرج و هزینه و با سرعت خشک شدن بالا می باشند و همچنین سازگاری بسیار زیادی با محیط زیست را دارند. اکثر پارکینگ ها به آن صورت فرآیند فرسایش را مانند برخی از بزرگراه ها یا جاده ها را طی نمی کنند ، به همین جهت اغلب به عنوان محصولی اصلی برای رنگ آمیزی پارکینگ ها قلمداد می شوند.
- مناسب ترین نوع رنگ ترافیک برای بزرگراه ها
رنگ های مخصوص بزرگراه ها باید با دوام و پایدار و همچنین قابل اعتماد باشند. همان طور که می دانید در بزرگراه ها فرآیندهای بسیار پرتنشی ناشی از رفت و آمد اتومبیل های سنگین وجود دارد که می تواند تاثیر بسیار مستقیمی روی رنگ های موجود در روی آسفالت ها داشته باشد. بنابراین رنگ ترافیک باید حداکثر مقاومت را در مقابل این تنش ها داشته باشد. ترموپلاستیک و اپوکسی ها بهترین گزینه خواهند بود ، زیرا یک فرآیند قابل اعتماد و پایداری را ارائه می دهند.
- به کارگیری رنگ ترافیک برای برخی کوچه های باریک و یا اصطلاحاً پس کوچه ها
اگرچه ممکن است برخی ها بر این استدلال باشند که کوچه های باریک در هیچ شرایطی به رنگ آمیزی سطح نیازی نداشته باشند ، اما لازم است که این جاده ها همواره از قوانین راهنمایی و رانندگی موجود نیز پیروی کنند. با توجه به آنکه رفت و آمد کمتری در این مسیرها وجود دارد ، نیازی به استفاده از رنگ ترافیک با دوام بسیار بالا وجود ندارد. لذا رنگ سنتی پایه آب اغلب مناسب اینگونه پروژه ها می باشد.
با این وجود ، موارد مرتبط با خاصیت بازتاب رنگ ها را همواره در ذهن خود داشته باشید.به طور کلی جاده های دو طرفه و مسیرهای رفت و برگشتی غالباً در مقایسه با جاده ها و بزرگراه های اصلی از نور کم تری برخوردار هستند در نتیجه در این گونه مسیرها توجه به بازتابندگی رنگ ها دو چندان می شود و جزء مسائل کلیدی تأمین امنیت جاده ها قلمداد می شوند.
رنگ ترافیک اکريلیک دو جزئی بر پايه پليمرهای اکريلات و متاکريالت واکنش پذير با هاردنر بنزوئيل پراکسايد.
موارد کاربرد رنگهای ترافیک اکريلیک :
رنگ ترافیک اکريلیک بصورت دو جزئي، با انجام پيوند خوب با سطوح آسفالتي و بتوني، دارای مقاومت مكانيكي و شيميايي عالي، عدم جرم پذيری و مقاومت عالي به لغزندگي ميباشد. در ضمن با توجه به زمان خشک شدن سريع رنگ، امكان برقراری ترافيک با فاصله کمي پس از اجراء وجود دارد.
اين پوشش با توانايي ايجاد ضخامت حداکثر ۴ ميليمتر، برای استفاده جهت خطوط عابر پياده و ساير علائم راهنمايي و رانندگي مناسب ميباشد.
آماده سازی سطح :
- سطوح آسفالتي به طريقه مكانيكي چربي زدايي گرديده وعاری از گرد و غبارورنگهای قديمي شود.
- در سطوح بتوني، پوسته های سيماني (با چسبندگي کم به سطح) زدوده شوند.
- در صورت امكان سطح با آب شستشو داده شود و بعد از خشک شدن کامل رنگ اجراء گردد
روش اعمال :
جزء A با جزء B در مدت زمان مناسب ( حدود ۲ دقيقه) مخلوط و سپس رنگ اجراء گردد. جهت ايجاد بازتاب مناسب رنگ به هنگام شب توصيه ميشود از گلاسبيد نوع On-Drop شفاف، بيرنگ و بدون حباب بصورت روپاشي بر روی رنگ اجراء شده استفاده گردد.
نكات ايمنی :
اين رنگ قابل اشتعال بوده و بايد دور از شعله و حرارت نگهداری شود و نيز مجری موظف است ضمن مطالعه و رعايت شراي MSDS اين محصول، در هنگام مصرف از ماسک مخصوص و دستكش ايمني استفاده نموده و در محي هايی که از تهويه مناسب برخوردارند رنگ استفاده شود.
شــرايط نگهــداری :
در فضای سر پوشيده، در دمای کمتر از C° ۳۰ به دور ازحرارت، رطوبت و تابش مستقيم نور خورشيد نگهداری شود. تحت شراي فوق ۳ ماه پس از تاريخ توليد.
حلال رقیق کننده : ندارد
تجهیزات مورد استفاده :
غلطک و تي به روش شابلون گذاری (box Draw)
علاوه بر این تجهیزات، می توان اعمال رنگ ترافیک را با استفاده از ماشین آلات سنگین برای مسیرهای طولانی انجام داد که شرایط کار را فوقالعاده آسان و سریع می کند. محیط های کوچکتر را می توان بصورت دستی و با بکارگيری برس های ساده نیز انجام داد. اعمال دستی رنگ نیازمند دقت و تمرکز بیشتری است حال آنکه تجهیزات مکانیکی کاملاً کنترل شده عمل می کنند.
شرايط محیطی :
دما C° ۱۰-۴۵ ،رطوبت نسبي ۸۵-۲۵ درصد، از اجراء رنگ در شراي بارندگي (روز اجراء و ۲۴ ساعت بعد) جداً خودداری فرمائيد.
همراه با شرکت رانا کیمیا فام سریع تر به اهداف خود دست پیدا می کنید.
آنچه که شرکت رانا کیمیا فام ارائه می دهد فراتر از محصولات نوین رنگ ترافیک موجود در بازار است. این مجموعه با فعالیت مستمر و چندین ساله ی خود توانسته است همواره خدمات دقیقی را به مشتریان ارائه دهد، به طوریکه هم در فرآیند تولید و هم در تحویل به موقع محصولات، نسبت به سایر رقبا پیشتاز بوده ایم. در واقع این مجموعه کارنامه ی پربار خود را، همگی مرهون تلاش و ممارست پرسنل متخصص و با تجربه ی خود می داند که تمرکز خود را جهت ارائه ی با کیفیت ترین محصولات خود معطوف داشته اند.
مجموعه ی عظیم رانا کیمیا فام چارچوب مشخصی را در روند تولید محصولات متنوع خود تعریف کرده است که پایه و اساس آن پیروی از استانداردهای موجود در سطح جهانی است زیرا اعتقاد داریم کلیه اصول و قواعدی که شرکت های مطرح دنیا در حال پیگیری هستند همگی جزو پروتکل ها و قوانین اولیه شرکت رانا کیمیا فام محسوب می شوند.
پرسش و پاسخ های رنگ ترافیک
آیا رنگ ترافیک بر پایه آب است؟
اصولا دو نوع رنگ ترافیک وجود دارد که میتوانند بر پایه سیالات آب و یا بر پایه مواد حلال شیمیایی باشند. معمولا این دو نوع پوشش برای خط کشی های آسفالت استفاده میشوند. اما نمونه های پایه آب میتوانند نوارهای برجسته تری را بوجود آورند, حال آنکه پایه حلالها برای خط کشی محیط های با دمای پایینتر ترجیح داده میشوند.
چه برتری هایی بین رنگ ترافیکی و رنگ معمولی وجود دارد؟
رنگ های ترافیکی همانطور که میدانید در محیط های بسیار پرتنش مورد استفاده قرار میگیرند. این رنگها باید کاملا ضد سایش باشند تا بتوانند ساختار خود را در اثر رفت و آمد اتومبیلها حفظ کنند. بنابراین مهمترین برتری که رنگ های ترافیکی دارند این است که شدت مقاومت بیشتری از خود ارائه میدهند.
بهترین رنگ که برای جادهها استفاده میشود چیست؟
یکی از بهترین رنگ هایی که دوام بسیار بالایی برای خط کشی بزرگراهها دارد رنگ ترافیک ترموپلاستیک است. این پوششها هم طول عمر بالایی دارند و هم اینکه میتوانند مراحل خط کشی مجدد را در بلندمدت کاهش دهند.
آیا برای اجرای رنگ ترافیک احتیاج به پرایمر داریم؟
از آنجایی که رنگ های ترموپلاستیک گرم با استفاده از دستگاه ماشین از طریق اسپری روی سطوح آسفالت اجرا میشوند بهتر است برای افزایش چسبندگی و همچنین جلوگیری از آسیب به فیلم رنگ یک پرایمر در زیر کار اجرا شود.
چه نوع رنگ ترافیکی بر پایه آب میباشد؟
برخی از رنگ های ترافیکی بر پایه سیالات آب هستند. یعنی لازم است جهت آماده سازی آنها با یک نسبت معینی آب ترکیب شوند. بسیاری از رنگ های جاده ای با این ویژگی با استفاده از رزین های آکریلیک ساخته میشوند. این رزینها یکی از مواد پایه ای برای ساخت این رنگها هستند.
آیا رنگ ترافیک باعث ایجاد لغزندگی میشود؟
یکی از موارد مهمی که در خط کشی های رنگ ترافیک مد نظر قرار میگیرد این است که خاصیت لغزندگی آنها را کاملا از بین ببریم. این خط کشیها به صورت بریده بریده در مرکز یا یک نوار باریک در کناره های جاده هستند. بنابراین تاثیر چندانی روی لغزندگی جاده ندارند.
رنگ ترافیک در چه رنگدانه های تولید میشود؟
رنگ های ترافیک رنگ بندی های مختلفی دارند که پر استفاده ترین آنها رنگ های زرد، سفید و در مواردی قرمز و آبی است که برای خط کشی های داخل پارکینگ هم مورد استفاده قرار میگیرند. این رنگ بندیها قطعآ در کنار زیباتر کردن سطوح جاده ای پیام های ترافیکی مختلفی نیز دارند.
آیا رنگ ترافیک روی هر سطحی قابل اجرا است؟
یکی از اهداف مهم اجرای این رنگها ایجاد نظم در بار ترافیکی جادهها میباشد. بنابراین بهترین بستری که این رنگها میتوانند روی آن اجرا شوند سطوح آسفالت میباشد. لذا اگر یک سطح تخریب شده را دارید بهتر است از ابتدا مراحل ترمیم یا آماده سازی سطح را انجام دهید تا رنگ های ترافیکی قابل اجرا باشند.
چه رنگ ترافیکی کاملا ضد آب و رطوبت است؟
انواع رنگ ترافیک زمانی که به مرحله خشکی کامل میرسند در مقابل هر نوع عامل محیطی مانند نور خورشید، رطوبت، باران و غیره مقاوم هستند. دلیل آن نیز به جهت وجود مواد پلیمری در ساخت این رنگها است که با یک شدت چسبندگی بالا روی سطوح آسفالت قرار میگیرند.
امیر | 21 فروردین 1401 at 11:55 ق.ظ
سلام مرسی از مقاله خیلی خوبتون مخصوصاً قسمت انواع رنگ ترافیک که کامل توضیح داده شده، سوالم اینه که به نظر شما از بین این تنوع رنگ بالا مقاومترین و بهترین رنگ کدام یک است؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:46 ب.ظ
سلام تنوع رنگ ذکر شده همگی مزیت های خاص خود را دارند اما رنگ ترافیک ترموپلاست را می توانم به عنوان مقاوم ترین رنگ برای جاده های پر ترافیک پیشنهاد بدم.
رضا | 21 فروردین 1401 at 11:57 ق.ظ
سلام وقتتون بخیر من میخواستم پارکینگ ساختمان رو خط کشی کنم اما دقیقا نمیدونم از کدوم نوع رنگ استفاده کنم امکانش هست راهنمایی کنید؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:46 ب.ظ
سلام در حال حاضر رایجترین رنگی که برای خط کشی پارکینگ استفاده میشه نوع رنگ ترافیک اکریلیک پایه آب هست. دید بالایی در نور کم دارد و همینطور برای محیط های بسته مثل پارکینگ فوق العاده است.
ناصر اکبری | 22 فروردین 1401 at 9:39 ب.ظ
سلام در مورد رنگ MMA بیشتر توضیح میدید این رنگ چند جزئی هست؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:46 ب.ظ
سلام رنگ ترافیکی متیل متاکریلات یا MMA یک رنگ دو جزئی هست که تشکیل شده از رزین و همچنین یک ماده کاتالیزور هستند. این دو جز باید قبل از شروع رنگ آمیزی با هم ترکیب شوند. معمولاً جزء رنگ هایی هستند که سریع خشک میشوند و می تواند در کمتر از ۱۵ دقیقه کاملا از حالت مرطوب خارج شود.
ابوالفضل | 22 فروردین 1401 at 9:40 ب.ظ
سلام خسته نباشید. محوطه ی جلوی ساختمان که یک پارکینگ روباز هست با رنگ ترموپلاست رنگ آمیزی کردیم اما می خواهیم که نوع خط کشی را تغییر بدیم. یعنی خط کشی های قبلی رو پاک کنیم. چطورمی تونیم خط کشی های قبلی را از روی آسفالت پاک کنیم؟ لطفاً راهنمایی کنید.
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:47 ب.ظ
سلام تکنیکهای مختلفی برای حذف رنگ ترموپلاستیک از روی آسفالت وجود دارد که مهمترین آن عملیات واتر بلاست، سنگ زنی و روش های مرتبط با سندبلاست می باشد. حتما توجه داشته باشید که از مواد شیمیایی برای حذف خط کشی های رنگ ترموپلاستیک استفاده نکنید چرا که باعث تجزیه رنگ و نفوذ در بافت آسفالت می شود. اما بهتر است در این مورد ارزیابی های دقیق تری توسط کارشناس بازدید کننده صورت گیرد.
خالصی | 22 فروردین 1401 at 9:42 ب.ظ
سلام رنگ ترافیک برای پارکینگ یک مجموعه صنعتی می خواستم و اینکه در شب قابل دید باشه؟ کدام رنگ را پیشنهاد میدید؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:47 ب.ظ
سلام معمولاً برای پارکینگ ها بهترین گزینه کفپوش اپوکسی می باشد که دوام و مقاومت بسیار بالایی دارد. اما اگر پارکینگ شما به صورت روباز هست و ترافیک به نسبت بالایی از ماشین آلات سنگین دارد و فقط قصد انجام خط کشی روی آسفالت را دارید می توانید از رنگ ترافیک ترموپلاست استفاده کنید که مقاومت بالا و خاصیت بازتابش نور خیلی خوبی دارد.
علیزاده | 22 فروردین 1401 at 9:44 ب.ظ
سلام یک توضیح در مورد رنگ ترافیک سرد و گرم میدید و اینکه معمولا برای چه پروژه هایی استفاده میشوند؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:47 ب.ظ
سلام. رنگ ترافیکی گرم معمولا با عنوان رنگ های ترموپلاست معروف هستند. مناسب جاده هایی هستند که به طور مستقیم در معرض آفتاب و باران و برف و یخبندان می باشند. ترافیک بالا باعث آسیب دیدگی این رنگ ها نمی شود. اما رنگ ترافیک سرد معمولا برای فضاهای پارکینگ کم ترافیک و همچنین جاده های کم رفت و آمد استفاده می شود.
صابر | 22 فروردین 1401 at 9:45 ب.ظ
سلام مدت زمان ماندگاری و دوام رنگ ترافیک چقدر است؟
رانا کیمیا فام | 22 فروردین 1401 at 9:47 ب.ظ
سلام مدت زمان ماندگاری و دوام رنگ ترافیک بستگی به اقدامات مرتبط با آمادهسازی سطح و همچنین ضخامت رنگ و نوع آن دارد. اما برای رنگهای ترموپلاستیک که در محیط های فوقالعاده پرتنش استفاده می شود به ازای ضخامت ۱ میلیمتر می توان یک دوام حدوداً پنج ساله را انتظار داشت.