۷ تفاوت اپوکسی و میکروسمنت که باید قبل از انتخاب بدانید!
کفپوش اپوکسی و میکروسمنت هر دو در گروه کفپوشهای قابل اجرا بدون درز و یکپارچه در سطوح مختلف شناخته میشوند که میتوان آنها را با ترکیب رنگهای جذاب و کاربردی اجرا نمود. با وجود شباهتهای زیاد میان این دو کفپوش، تفاوت اپوکسی و میکروسمنت میتواند برای افرادی که میان انتخاب این دو گزینه مردد هستند، مهم باشد. در این مقاله به بررسی تخصصی تفاوت اپوکسی و میکروسمنت میپردازیم؛ اما در نهایت انتخاب هر کدام از آنها بستگی به نیاز شما دارد.
میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت یک ترکیب از رنگدانههای معدنی، سیمان و رزین است که میتوان آن را برای فضاهای داخلی و خارجی اجرا کرد. پوشش میکروسمنت قابلیت اجرا با جلوه مات، نیمه براق و براق را دارد. چسبندگی بالا و ایجاد جلوه یکنواخت و جذاب برای این کفپوش آن را به یک انتخاب فوقالعاده تبدیل کرده است.
کفپوش رزین اپوکسی چیست؟
اپوکسی یک ماده پلیمری و مایع است که از ترکیب و واکنش میان هاردنر و رزین تشکیل میشود. کفپوش رزینی ساختار شفاف و یا رنگی دارد و میتواند پس از اجرا به شکل یک کفپوش پلاستیکی مانند باشد. خاصیت مکانیکی عالی با مقاومت شیمیایی و الکتریکی بی نظیر، از جمله ویژگیهای این کفپوش محسوب میشوند.
وجه شباهت اپوکسی و میکروسمنت چیست؟
اپوکسی و میکروسمنت هر دو جزء کفپوشهای ساختمانی محسوب میشوند که میتوان آنها را در گروه کفپوشهای مدرن طبقه بندی کرد. از نظر ظاهری با یکدیگر متفاوتاند؛ اما شاید کمتر کسی بتواند این تفاوت را درک کند. در حالت کلی، شباهت اپوکسی و میکروسمنت شامل موارد زیر است:
- مدرن: هر دو کفپوش مدرن هستند و میتوان آنها را به صورت بدون درز و با جلوه پیوسته و یکپارچه اجرا نمود.
- ضخامت کم: هر دو کفپوش قابلیت اجرا با ضخامت پایین و در حد چند میلی متر را دارند.
- سفارشیسازی: امکان سفارشی سازی رنگ، طرح و سبک اجرایی برای کفپوش اپوکسی و میکروسمنت وجود دارد.
- مقاومت بالا در شرایط آب و هوایی: کفپوش اپوکسی و میکروسمنت هر دو در برابر شرایط آب و هوایی خاص مقاوماند. با این حال نیاز است که از افزودنیهای خاص برای آنها استفاده شود.
- پوشش دهی فضای باز: اپوکسی و میکروسمنت را میتوان هم در داخل و هم در خارج (فضای باز) استفاده نمود.
تفاوت اپوکسی و میکروسمنت چیست؟
برای هر فرد غیر متخصصی ممکن است تفاوت اپوکسی و میکروسمنت بسیار مشهود نباشد و هر دو این محصولات بسیار شبیه بهم به نظر برسند؛ اما کفپوش رزینی و کفپوش میکروسمنت در واقعیت با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. حتی نتیجه نهایی آنها نیز نشان میدهد که در میان ترکیبات، ساختار و … نیز تفاوت وجود دارد. کفپوش رزینی پس از اجرا جلوهای براق و پلاستیکی مانند دارد؛ اما پوشش میکروسمنت دارای جلوهای طبیعی و قابل لمس است. جلوه بتن میکروسمنت را نباید دست کم گرفت زیرا از نظر رنگ و جلوه بسیار قابل تنظیم است، بنابراین نتیجه نهایی از خاکستری ساده پیشی میگیرید و میتوان آن را با سطوح منحصر به فرد و مدرن به اجرا در آورد.
۱. دوام و ماندگاری در طول زمان
اگرچه نمیخواهیم برگ برنده تفاوت اپوکسی و میکروسمنت را میکروسمنت معرفی کنیم، اما واقعیت این است که این پوشش از جنبههای خاصی نسبت به دیگری برتری دارد. رنگ میکروسمنت در طول زمان تغییر نمیدهد و زرد نمیشود. با این حال ممکن است شما در طول زمان نیاز به ترمیم کفپوش اپوکسی داشته باشید. کفپوشهای رزینی اگر در مقابل نور خورشید قرار بگیرند، ممکن است به مرور زمان زرد شوند و کیفیت خود را از دست دهند. اگرچه روشهای درمان و اصلاح این مشکل نیز وجود دارند، اما نمیتوانند به طور کامل مشکل را حل کنند. بنابراین، اگر نیاز به نصب کفپوش رزینی دارید، باید بدانید که مقاومت آن در برابر تغییر رنگ در طول زمان کمتر از میکروسمنت است.
۲. تاثیر روی محیط زیست
احتمالا شما هم تا به حال در مورد خطرات رنگ اپوکسی شنیدهاید و میدانید که این رنگها برخلاف ظاهر ساده و یکنواختی که دارند، از مواد اولیه بنزینی تشکیل شدهاند. این مواد اولیه ضمن ایجاد بو در هنگام اجرا، اجازه نمیدهد تا کفپوشهای اپوکسی به چرخه محیط زیست بازگردند. تفاوت اپوکسی و میکروسمنت همین جا است که میکروسمنت به دلیل داشتن مواد اولیه طبیعی به محیط زیست باز میگردد و ضرر کمی را به همراه دارد و اپوکسی قادر به بازگشت به محیط زیست نیست.
۳. انعطاف پذیری برای استفاده
یکی از مهمترین تفاوت اپوکسی و میکروسمنت که باعث شده کار افراد برای انتخاب این دو پوشش سادهتر شود، انعطاف پذیری برای استفاده از آن است. به طور کلی، پوشش رزین انعطاف پذیری کمتری در مقایسه با میکروسمنت دارد. اگرچه امکان اجرای کفپوش اپوکسی فروشگاهی، خانه، فضاهای اداری و … وجود دارد؛ اما در هر صورت میکروسمنتاها را میتوان برای پوشاندن هر چیزی و هر سطحی استفاده کرد. کانترها، میز و سایر مبلمان، وان حمام، پلهها، دیوار، کفپوش و … از جمله مکانهاییاند که میتوانند با پوشش میکروسمنت پوشیده شوند؛ اما معمولا رزین اپوکسی تنها به عنوان یک کفپوش استفاده میگردد.
۴. نوع ترکیبات استفاده شده
تفاوت اپوکسی و میکروسمنت در نوع ترکیبات استفاده شده است. کفپوش اپوکسی از ترکیب رزین و هاردنر و میکروسمنت از ترکیب رزین، سیمان و بتن تشکیل شده است. رزین اپوکسی عمدتا از فرآوری بنزین تهیه میشود و به عنوان یک ماده پلاستیکی میباشد. از آنجایی که کفپوش میکروسمنت از مخلوط سیمان با درصد کمی پلیمر تشکیل شده است که شکل پذیری و عملکرد عالی را ایجاد میکند، میتواند لمس مخملی و جذابی را ایجاد کند.
۵. مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی
کفپوش میکروسمنت محافظت خوبی در برابر نفوذ آب، رطوبت و شرایط سخت آب و هوایی و اشعه UV تضمین میکند. به همین دلیل، کف میکروسمنت نه تنها برای فضای داخلی، بلکه برای کاربردهای بیرونی مانند تراس، محوطه سازی، پارکینگ و … مناسب است. کفپوشهای اپوکسی اگر با مواد افزودنی خاصی درمان شوند، میتوانند در برابر شرایط آب و هوایی نیز مقاومت بالایی داشته باشند و از آسیب ناشی از نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش نیز خودداری کنند.
۶. اجرای بدون درز و پیوسته
این یکی از وجه شباهتهای اپوکسی و میکروسمنت است. در میان پوششهای مختلف سطح، کفپوش میکروسمنت و رزینی امکان ایجاد یک سطح بدون درز را فراهم میکنند. با این حال رزین اپوکسی تنها برای اجرا در کف مناسب است؛ اما میکروسمنت را میتوان به صورت یکنواخت در کل اتاق اجرا کرد.
۷. جلوههای قابل تنظیم
کفپوش میکروسمنت امکان ترکیب چندین رنگ و جلوهها را فراهم میکند که همه آنها در سایه و شدت رنگ قابلیت تنظیم دارند. کفپوشهای رزینی نیز در رنگهای مختلفی موجودند؛ اما رنگها و جلوههای میکروسمنت بی نهایت هستند و آنها را مناسب سطوح، کف و دیوارها میکند. از سفید تا سایههای مختلف خاکستری، از سایههای مختلف قهوهای و قرمز، تا رنگهای روشن تر مانند آبی آسمانی، آکوامارین، اسطوخودوس و بسیاری دیگر. همچنین میتوان یک کف جلوه بتنی خشن را به یک افکت نیمه مات، براق و یا با افکت چوبی اجرا نمود.
کفپوش اپوکسی با فرمولاسیون ویژه در رانا کیمیا فام
همانطور که چندین بار در تفاوت اپوکسی و میکروسمنت به آن تاکید شد، کفپوش اپوکسی زمانی میتواند عملکرد مناسبی را در پروژههای مختلف به همراه داشته باشد که با افزودنیهای خاص مقاوم سازی شود. کفپوش اپوکسی با فرمولاسیون ویژه توسط رانا کیمیا فام تولید و به مشتریان عزیز عرضه میشود. این کفپوشها مقاوم در برابر نفوذ آب هستند و با مقاومت بالا در برابر اشعه نور خورشید، از سطوح مختلف محافظت میکنند.