رنگ‌ کردن وسایل پلاستیکی نیازمند روش‌های خاص است. این فرآیند یکی از جنبه‌های کلیدی در تولید و فروش محصولات به شمار می‌آید. انتخاب رنگ برای سطوح پلاستیکی بر اساس نوع کاربرد و خواسته‌های مصرف‌کننده متغیر است. برای حفظ کیفیت، رنگ ‌آمیزی باید به صورت حرفه‌ای انجام شود. به طور کلی، رنگ ‌کردن سطوح پلاستیکی نسبت به چوب به مراتب دشوارتر است و رنگ به سادگی به این سطوح نمی‌ چسبد. با این حال، می‌توان این چالش را با زیرسازی مناسب برطرف کرد و در صورت آماده‌سازی درست، به موفقیت در رنگ‌ آمیزی دست یافت. باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ به دلیل نوع پلاستیک و استفاده مداوم، ممکن است دچار ترک خوردگی یا پوسته ‌پوسته شدن شود. تمامی سطوح پلاستیکی مانند کف ‌پوش لمینت، وان، دوش حمام یا پیش‌خوان آشپزخانه گزینه‌های مناسبی برای رنگ ‌آمیزی به شمار می‌ روند.

مراحل رنگ کردن قطعات پلاستیکی

اگر جزو کسانی هستید که قصد دارید یک قطعه پلاستیکی را برای نوسازی یا خلق یک اثر هنری رنگ‌ آمیزی کنید، لازم است مراحل این کار را به دقت و به ترتیب دنبال نمایید. به خاطر داشته باشید که برای دستیابی به نتیجه مطلوب در پایان این فرآیند، باید مراحل رنگ کردن وسایل پلاستیکی را به شکل صحیح و به ترتیبی که ذکر شده است، انجام دهید.

شرکت رانا کیمیا فام با هدف تولید انواع رنگ و پوشش‌های صنعتی، به شما کیفیت و نوآوری را هدیه می‌ دهد. با ما، دنیایی از رنگ‌ها و پوشش‌های با دوام را تجربه کنید و پروژه‌های خود را به شکلی خلاقانه به تحقق برسانید.

  • مرحله اول، آماده کردن قطعه پلاستیکی مورد نظر

با رشد فناوری و نوآوری‌های ارائه شده توسط مهندسان پتروشیمی، امروزه تمام اجزای پلاستیکی قابلیت رنگ‌ آمیزی دارند. اما یکی از مسائلی که هنگام انتخاب قطعه پلاستیکی باید مد نظر قرار دهید، این است که پس از انجام رنگ کردن وسایل پلاستیکی، آن قطعه همچنان قابل استفاده باشد. چون فرآیند رنگ ‌آمیزی قطعات پلاستیکی نیازمند زمان و دقت بالا است، پیشنهاد می‌شود از وسایل پلاستیکی یک ‌بار مصرف برای این کار استفاده نکنید تا بتوانید برای مدت ‌زمانی از نتیجه کار خود بهره‌ مند شوید.

  • مرحله دوم، تمیز کردن قطعه پلاستیکی

یکی از ابتدایی ‌ترین گام‌ها در هر فرآیند رنگ‌ آمیزی، از بین بردن آلودگی‌ها مانند گرد و غبار و چربی از سطح قطعه انتخابی است. به همین دلیل، ضروری است که قبل از شروع رنگ ‌آمیزی یک قطعه پلاستیکی، آن را به‌ طور کامل بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شود.

برای شست ‌وشوی قطعه مورد نظر، می‌توانید از مخلوط مایع ظرفشویی و آب گرم بهره‌ ببرید. این کار نه تنها سایر مراحل رنگ‌ کردن قطعه پلاستیکی را برای شما تسهیل می‌کند، بلکه در نهایت تأثیر زیادی بر دستیابی به یک نتیجه رضایت‌بخش خواهد داشت.

آشنایی با مراحل رنگ كردن وسايل پلاستیکی

  • مرحله سوم، سنباده زدن

سنباده ‌زنی یک قطعه پلاستیکی از مراحل مهمی است که به بهبود قابلیت جذب رنگ آن کمک می‌کند. پیشنهاد می‌ شود این کار را با قرار دادن سنباده در زاویه‌ای بین ۲۰ تا ۳۰ درجه و با حرکات ملایم دایره‌ای انجام دهید. صبر و دقت در این فرآیند از ایجاد خراش و خطوط ناخواسته بر روی سطح پلاستیک جلوگیری می‌کند.

  • مرحله چهارم، تمیز کردن با الکل

پس از اتمام سنباده‌ کشی یک قطعه پلاستیکی، یکی از مراحل حیاتی، پاک‌ سازی آن با الکل است. با این کار می‌توانید از پوسته شدن رنگ پس از اعمال آن بر روی سطح و همچنین ایجاد حباب‌های رنگی در پایان فرایند رنگ کردن وسایل پلاستیکی با رنگ روغنی جلوگیری نمایید. به عبارت دیگر، تمیز کردن قطعه پلاستیکی با الکل مانع از باقی ماندن روغن‌های اضافی رنگ بر روی آن خواهد شد.

  • مرحله پنجم، پوشاندن قسمت هایی که نیاز به رنگ ندارند

اگر قسمتی از قطعه پلاستیکی به اشتباه رنگی شد و نیازی به رنگ ‌آمیزی نداشت، می‌توانید با استفاده از روش‌های مخصوص پاک کردن، به راحتی آن را تمیز کنید. اما از آنجا که این کار زمان‌بر و نیازمند تلاش است، پیشنهاد می‌شود پیش از رنگ‌ کردن وسایل پلاستیکی، بخش‌هایی که نباید رنگی شوند را بپوشانید. برای محافظت از این نواحی اضافی قبل از اجرای رنگ، می‌توانید از ابزارهای مختلفی مانند کاغذ، مقوا یا نوار چسب بهره ببرید.

  • مرحله ششم، ایجاد یک لایه پرایمر

اگر تمایل دارید هنگام رنگ ‌آمیزی قطعات پلاستیکی، رنگ به‌خوبی روی سطح آن بچسبد و پس از مدتی دچار ترک یا ریزش نشود، توصیه می‌شود پیش از اعمال رنگ، یک لایه پرایمر بر روی قطعه پلاستیکی بزنید. پرایمر پس از اجرا بر روی سطح پلاستیکی، نه ‌تنها به افزایش چسبندگی رنگ کمک می‌کند، بلکه موجب ایجاد یک سطح یکنواخت و صاف پس از رنگ‌ آمیزی خواهد شد.

  • مرحله هفتم، رنگ کردن وسایل پلاستیکی

پس از انجام مراحل قبلی، اکنون زمان رنگ ‌آمیزی قطعه پلاستیکی مورد نظر فرامی ‌رسد. هنگام انتخاب رنگ مانند رنگ اکریلیک، حتماً به این نکته توجه کنید که گزینه‌ای با کیفیت و ماندگار را برگزینید.

برای شروع فرآیند رنگ‌ کردن وسایل پلاستیکی، بهتر است یک لایه نازک و سبک از رنگ را بر روی سطح پلاستیکی اجرا کنید و سپس اجازه دهید که کاملاً خشک شود. پس از خشک شدن این لایه اولیه، می‌توانید لایه‌های بعدی را به طور متناوب و در زوایای مختلف بر روی قطعه اعمال کنید تا تمامی بخش‌ها به خوبی رنگ بزنید.

نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشید این است که پس از اتمام رنگ ‌آمیزی و خشک شدن تمامی لایه‌ها، ممکن است ببینید که در برخی نقاط رنگ دچار نواقصی شده است. برای اصلاح این موارد، می‌توانید از یک قلموی ظریف بهره بگیرید.

رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو

در حال حاضر، به منظور طراحی و تولید خودروهای جدید با هدف کاهش وزن، استفاده از قطعات پلاستیکی به جای فلزی در صنعت خودروسازی رایج شده است. این قطعات به دلیل ویژگی‌های مکانیکی برتر، ظاهر جذاب و قابلیت رنگ ‌آمیزی، در این صنعت از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. استفاده از پلاستیک‌ها در خودروها باعث افزایش دوام، بهبود مقاومت در برابر زنگ ‌زدگی، انعطاف ‌پذیری طراحی و کاهش هزینه‌ها می‌شود. اجزای پلاستیکی خودرو شامل لوازم یدکی مانند درها، حفاظ‌های ایمنی، سپر، جلوپنجره، آینه‌های جانبی، دستگیره‌ها و سایر قطعات جانبی هستند.

آشنایی با مراحل رنگ كردن وسايل پلاستیکیروش رنگ‌ کردن وسایل پلاستیکی این اجزا با سطوح فلزی خودروها متفاوت بوده و به همین دلیل مواد اولیه مورد نیاز نیز فرق می‌کند. بهتر است رنگ ‌آمیزی قطعات پلاستیکی توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. اگر این فرآیند به درستی و با اصول صحیح انجام شود، دوام رنگ افزایش می ‌یابد. در غیر این صورت، اگر این کار به افراد کم ‌تجربه واگذار شود، کیفیت نهایی کار پایین خواهد بود و عمر مفید آن کاهش می‌یابد. برخی افراد سعی می‌کنند با استفاده از اسپری رنگ، قطعات پلاستیکی خود را رنگ ‌آمیزی کنند، اما این روش به دلیل عدم رعایت مراحل و اصول رنگ‌ آمیزی، دوام ندارد و معمولاً پس از مدت زمان کوتاهی باعث تخریب و پوسته ‌پوسته شدن رنگ می‌شود.

رنگ مخصوص پلاستیک

رنگ‌آمیزی اجزای پلاستیکی یک فرآیند پیچیده است که از زمان‌های قدیم، روش‌های متنوعی برای تسهیل آن مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، پژوهشگران موفق شدند تا اسپری‌های رنگی خاصی بسازند که چسبندگی بهتری با سطح پلاستیک دارد. این رنگ‌ها حاوی ذرات بسیار ریزتری هستند که به‌ راحتی روی سطوح صاف پلاستیک خشک می‌شوند.

شما می‌توانید از اسپری‌های چندمنظوره نیز برای این کار استفاده کنید، اما پیشنهاد می‌شود از رنگ‌های ویژه‌ای که برای این منظور طراحی شده‌اند بهره ببرید. برای شناسایی این اسپری‌های تخصصی، کافی است به برچسب «مخصوص رنگ‌آمیزی قطعات پلاستیکی» که بر روی آن‌ها قرار دارد، توجه کنید.

بهترین اسپری رنگ برای پلاستیک

برای رنگ کردن وسایل پلاستیکی، از انواع رنگ‌های صنعتی مانند رنگ الکترواستاتیک کوره‌ای بهره می‌ برند. اگر برای نخستین بار قصد دارید قطعه‌ای پلاستیکی را رنگ کنید و اطلاعاتی درباره رنگ‌های مناسب این ماده ندارید، حتماً در زمان خرید به عبارت “مخصوص رنگ‌ آمیزی قطعات پلاستیکی” که بر روی قوطی رنگ نوشته شده، توجه کنید. همچنین باید گفت که رنگ‌های ویژه پلاستیک شامل اپوکسی، اپوکسی پلی‌استر، پلی‌اتیلن و پلی‌استر هستند. این رنگ‌ها می‌توانند به صورت های مختلفی مانند مات، براق، متالیک، چکشی و چرمی عرضه شوند.

سخن پایانی

در این مقاله ، تلاش شد تا تمامی مراحل رنگ کردن وسایل پلاستیکی به طور جامع مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، باید به این نکته اشاره کرد که یکی از معایب این فرایند این است که ممکن است پس از اتمام رنگ ‌آمیزی، کیفیت رنگ به کار رفته بر روی قطعه پلاستیکی رضایت‌بخش نباشد. برای حل این مشکل، می‌توانید اقداماتی مانند سنباده ‌زنی یا تمیز کردن سطح پلاستیکی با الکل را با دقت بیشتری انجام دهید.