عایق رطوبتی ژلهای چیست؟ +مراحل اجرا | ویژگی و مشخصات فنی آن
با خرید عایق رطوبتی و اجرای آن به صورت صحیح میتوان از صدمه به تجهیزات و تاسیسات مختلف جلوگیری نمود. یکی از انواع عایقهای رطوبتی موجود در بازار که احتمالا نام آن را شنیدهاید، اما در مورد آن اطلاعات کافی ندارید، عایق رطوبتی ژلهای است. این نوع عایق در گروه عایقهای رطوبتی شفاف قرار میگیرد که پس از اجرا روی سطوح، موجب تغییر رنگ و ظاهر آنها نخواهید شد و میتواند از سطوح همچون چوب، بتن، فلزات و … محافظت کند. سهولت اجرای این نوع عایق و خاصیت ژلهای (الاستیک آن) دلیلی برای محبوبیت این عایق محسوب میشود.
عایق رطوبتی ژلهای چیست؟
عایق رطوبتی ژلهای به عنوان یک عایق رطوبتی تک جزئی که قادر به رقیق سازی با آب است، میتواند برای کلیه سطوحی که نیاز به آب بندی حرفهای دارند، استفاده شود. این نوع عایق قبل از اجرا به شکل مایع بوده و پس از اجرا ساختار ژلهای مانند و شفاف به خود میگیرد. غلظت بالای آن، دلیلی برای نام گذاری این عایق به نام «ژله ای» محسوب میشود.
ویژگیها و مشخصات فنی عایق رطوبتی ژله ای
هدف استفاده از عایق رطوبتی در سطوح مختلف، آب بندی است و این عایق میتواند این هدف را به بهترین شکل تامین کند. مشخصات فنی و ویژگیهای این عایق بستگی به ترکیبات تشکیل دهنده آن دارد، اما در حالت کلی این عایقها میتوانند مشخصات فنی زیر را در اختیار قرار دهند.
- آب بندی: اصلیترین ویژگی عایق رطوبتی ژلهای، آب بندی آن است که پس از اجرا روی سطوح، یک لایه کاملا منسجم و یکنواخت را به وجود میآورد و نفوذپذیری آب را به حداقل میرساند.
- شفاف: عایق رطوبتی با بافت ژلهای، کاملا شفاف است و این ویژگی آن باعث شده تا بتوان آن را روی انواع سطوح با کاربردهای مختلف استفاده کرد و از ویژگیهای آنها لذت برد.
- آنتی UV: عایق ژلهای آنتی UV و مقاوم در برابر نور خورشید است. از این جهت میتوان آن را در فضاهایی که در معرض نور خورشید قرار دارند استفاده کرد، بدون اینکه نگران پوسیدگی و تخریب آنها بود.
- غلظت بالا: عایقهای رطوبتی ژلهای دارای غلظت بالاییاند و معمولا نیاز به رقیق کاری در صورت نیاز به اجرا با رنگ پاش ساختمان دارند. غلظت بالای آنها، این محصولات را به یک گزینه به صرفه تبدیل کرده است.
در چه سطوحی میتوان از عایق ژلهای استفاده کرد؟
انعطاف پذیری برای اجرای عایق ژلهای باعث شده تا بتوان آن را برای سطوح مختلفی استفاده کرد. ضمن اینکه این عایقها شفافاند و موجب تغییر رنگ در محصولات مختلف نخواهند شد. مطالعه دستورالعمل تولید کننده عایق رطوبتی برای بررسی نوع سطوحی که میتوان با عایق پوشش داد، اهمیت زیادی دارد؛ اما به طور معمول این عایقها برای سطوح زیر قابل استفادهاند:
- چوب: میتوان برای آب بندی و عایق کاری انواع چوب رنگ شده و رنگ نشده از عایق رطوبتی ژله استفاده کرد. تنها اجرای یک لایه عایق روی درب سرویس بهداشتی و حمام، میتواند دوام آنها را در برابر رطوبت چندین برابر کند و از نم گرفتگی، پوسیدگی و خرابی جلوگیری نماید.
- سیمان و بتن: سطوح بتنی و سیمانی را میتوان با عایق ژلهای پوشش داد تا نفوذپذیری آنها در برابر آب به حداقل برسد. سیمان و بتن هر دو جاذب آب هستند و از همین جهت حضور آنها در برابر آب میتواند بسیار مخرب باشد؛ اما این عایق استحکام و دوام آنها را بالا میبرد.
- موزاییک و آجر: برای عایق کاری نماها در پروژههای مسکونی، تجاری و اداری باید از عایقهای شفاف استفاده تا بدون تغییر در ظاهر، ماندگاری و دوام تجهیزات را چندین برابر کنند. عایق شفاف ژلهای، برای پوشش دادن موزاییک جاذب کم تردد، آجر، گچ و … مناسباند.
عایق رطوبتی ژلهای برای دربهای چوبی
یکی از مهمترین کاربردهای این نوع عایق، عایق کاری دربهای چوبی است. برای دربهای چوبی رنگ شده، باید از پایین، زیر درب و کنارههای درب که رنگ نشدهاند و راهی را برای نفوذ آب ایجاد میکنند، از عایق رطوبتی استفاده کرد تا طول عمر آنها افزایش پیدا کند. برای دربهای چوبی رنگ نشده میتوان کل سطح را با قلم مو یا غلطک پوشش داد. در صورتی که رنگ درب چوبی سالم است، نیازی به اجرای عایق رطوبتی در کل سطح نیست و میتوان آن را برای بخشهایی که بیشتر در معرض رطوبت هستند، استفاده کرد.
نحوه مصرف عایق رطوبتی ژلهای
اجرای هر نوع عایق رطوبتی نیاز به دنبال کردن دستورالعمل تولید کننده دارد. با توجه به اینکه عایق رطوبتی ژلهای، یک محصول تک جزئی است، میتوان آن را با سهولت بیشتری در پروژههای مختلف نصب و اجرا نمود. با این حال همچنان اجرای اشتباه این عایقها، میتواند سطح را دچار مشکل کند. دنبال کردن مراحل زیر برای اجرای این عایق مهم است:
مرحله ۱: آماده سازی سطح زیر کار
قبل از اجرای عایق رطوبتی ژلهای، لازم است سطح زیر کار را به طور کامل تمیز کنید. هر گونه آلودگی که روی سطح وجود دارد را با دستمال مرطوب یا تجهیزات دیگر تمیز کنید و پس از اینکه از تمیزی سطح مطمئن شدید، اجازه دهید تا سطح خشک شده و سپس مراحل بعدی اجرای عایق رطوبتی ژلهای را انجام دهید.
مرحله ۲: اجرای پرایمر در لایه اول
نیازی به خرید پرایمر برای اجرای عایق رطوبتی ژلهای نیست و شما میتوانید با همین عایق یک لایه پرایمر مناسب استفاده کنید. برای این کار باید لایه اول را با رقیق کردن این عایق اجرا کنید. بدین منظور عایق را با مقدار مساوی آب مخلوط کنید. سپس با قلمو یا غلطک روی سطح اجرا نمایید. اجازه دهید که ۳ الی ۴ ساعت زمان بگذرد و سپس لایه دوم را اجرا کنید.
مرحله ۳: اجرای لایه دوم عایق
پس از اینکه لایه اول پس از گذشت ۳ الی ۴ ساعت خشک شد، نوبت به اجرای لایه دوم عایق میرسد. لایه اول معمولا سوراخها و تخلخلهای سطح را به طور کامل میپوشاند و لازم است که لایه دوم را با غلظت بالاتر تهیه نمایید. سپس آن را با قلمو به صورت دقیق روی کل سطح اجرا کرده و پوشش دهید. ترجیحات تا ۴۸ ساعت بعد استفاده از عایق، روی سطح آب نریزید و راه نروید. این کار به خشک شدن بهتر عایق رطوبتی کمک میکند.
آیا میتوان از عایق رطوبتی ژلهای برای سرامیک و کاشی استفاده کرد؟
در فضای سرویس بهداشتی و حمام به غیر از دیوارها، سرامیک و کاشیها نیز تحت تاثیر قرار میگیرند و ممکن است آسیب ببینند. این موضوع باعث شده تا برخی از افراد علاقه مند به اجرای عایق رطوبتی روی کاشی و سرامیک باشند. تولید کنندگان عایق رطوبتی ژلهای توصیه میکنند که از این نوع عایق برای آب بندی این محصولات استفاده نشود. آب بندی با ملات مناسب برای سرامیک و کاشی کافیست و ضرورتی برای عایق کاری رطوبتی با عایق ژلهای وجود ندارد. با این حال با دنبال کردن دستورالعمل تولید کننده میتوانید متوجه شوید که چه نوع عایق رطوبتی را برای سرامیک و کاشی استفاده کنید.
بهترین انواع عایق رطوبتی را از رانا کیمیا فام بخواهید
عایق رطوبتی ژلهای تنها یکی از عایقهای رطوبتی است که به صورت شفاف در پروژههای مختلف استفاده میشود. به غیر از این نوع عایق، عایقهای رطوبتی دو جزئی و تک جزئی دیگری نیز وجود دارند که میتوانند به صورت اختصاصی برای پروژههای خاص استفاده شوند. بهترین انواع عایق رطوبتی با ماندگاری، دوام و خاصیت آب بندی فوق العاده در کارخانه رانا کیمیا فام تولید و به بازار عرضه میشوند. فرمولاسیون پیشرفته برای تضمین خاصیت آب بندی، ویژگی اصلی این نوع عایقها است.