اپوکسی کف و انواع آن
حقایق مرتبط با اپوکسی کف و آنچه که لازم است در مورد این پوشش های شگفت انگیز بدانید بسیار می تواند شما را در انتخاب و همچنین نحوه ی اعمال کفپوش اپوکسی روی سطوح کمک کند. اولین موردی که باید بدانید این است که پوشش اپوکسی خصوصاً برای گاراژها از لحاظ ترکیبات درونی مانند رنگ های معمولی یا کفپوش پلی اورتان نیست و همه ی مواد کفپوش اپوکسی با یکدیگر یکسان عمل نمی کنند. با این اوصاف سوالی که پیش می آید این است که اپوکسی کف دقیقاً چه نوع ماده ای است و انواع آن کدام اند؟
اپوکسی کف اغلب دو قسمتی یا دو جزئی هستند که ساختار آن ها بر مبنای مواد جامد (solid based) ، مواد حلال (solvent based) و یا بر پایه آب (water based) هستند. کفپوش اپوکسی از یک جزء سخت کننده (hardener) و همچنین یک جزء رزین (resin)، دقیقاً همانند چسب های اپوکسی (epoxy glue) تشکیل شده اند. همان طور که در بالا نیز ذکر شد چندین نوع مختلف رزین اپوکسی وجود دارد که به طور کلی به سه دسته پایه آب، پایه حلال و رزین های ۱۰۰ درصدی تقسیم بندی می شوند.
ویژگی های برتر رزین ۱۰۰% اپوکسی کف که اغلب با عنوان اپوکسی های با ساختار ویژه نیز شناخته می شوند این است که ضخامت آن ها نسبت به محلول های پایه حلال یا پایه آب که دارای قیمت ارزان تری هستند، کاهش نمی یابد. اپوکسی پایه آب دارای ضخامت حدودی ۶ میلی متر در زمان قرار گرفتن روی سطح است که این مقدار به صورت بالقوه است و در زمان خشک شدن می تواند به شکل بالفعل به ۳ تا ۴ میلی لیتر کاهش یابد.
در مقابل اپوکسی کف های پایه حلال اغلب کمتر جمع می شوند و خود را می گیرند و عملکرد سنگین تری دارند به طوریکه معمولاً با ضخامت های ۵ تا ۸ میلیمتر خشک می شوند که قدری از ضخامت مواد پایه آب بیشتر است. در ادامه به تفصیل در مورد هر یک از این ترکیبات توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
استفاده از لایه ی میانی اپوکسی کف
رنگ میانی اپوکسی تشکیل شده از ترکیبات رزین اپوکسی ، هاردنرهای پلی آمین و همچنین مجموعه ای از رنگدانه های پایدار می باشند. این پوشش به عنوان یک زیر ساخت می تواند مقاومت لایه های رویه اپوکسی کف را به مراتب افزایش دهد تا در برابر فشار و نیروهای محیطی دچار تغییر ساختار نشوند. در صورت عدم استفاده از پرایمر اپوکسی ، لایه های میانی اپوکسی کف تا یک محدوده ی معین قدرت ترمیم و اصلاح سطوح بتنی را دارند و می توانند یک شرایط ایده آل را برای پذیرش لایه ی نهایی فراهم کنند.
معمولاً تحت عنوان epoxy intermediate coat که نام تجاری آن است شناخته می شوند. مانند دیگر انواع پوشش های کف ، لایه های میانی اپوکسی کف نیز به تنهایی در برابر نیروهای مکانیکی کاملاً پایا، بدون ترک و تخریب ساختاری باقی خواهند ماند. مهمترین اهداف بکارگیری آن ها بهبود سطح چسبندگی و تقویت دیگر لایه های رنگ در سطح رویه می باشد. در ادامه جوانب گسترده تری را از این پوشش کف مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهیم داد.
اپوکسی کف پایه آب
اپوکسی کف مبتنی بر آب اغلب عملکرد و پروسه ی بسیار ساده ای را طی می کنند، بطوریکه در وحله اول دارای گرانروی کمتری (lower viscosity) هستند و همین عامل باعث می شود تا به صورت آهسته خشک شوند و شکل پذیری بیشتری نیز داشته باشند. آن ها نسبت به سایر مواد هزینه ی کمتری دارند و این می تواند تنها دلیلی باشد تا اکثر خانواده ها به جهت سهولت کاربری، این نوع رنگ پوششی کف را برای خانه های خود انتخاب کنند.
پوشش های کف اپوکسی پایه آب به وفور در فروشگاههای بزرگ یافت می شوند و می توانید در حجم دلخواه آن ها را تهیه کنید لذا برای کاربردهای حرفه ای نیز می توانید در برخی خانه های مسکونی جهت پوشش دهی سطوح کف استفاده کنید.
اپوکسی های پایه آب مقاومت بالایی در برابر سایش و همچنین حرارت دارند اما اگر کف مورد نظر شما انبارها یا گاراژها هستند توصیه می کنیم از محلول های دیگر اپوکسی کف استفاده کنید که همگی مخصوص نواحی پر تنش طراحی شده اند.
اپوکسی کف پایه حلال
کفپوش های پایه حلال (solvent-based floor coating) ترکیباتی هستند که از مواد زایلن (xylene) تحت عنوان حلال پایه ای استفاده می کنند. اینها اگر روی غلتک ها و دیگر ابزار رنگ آمیزی قرار بگیرند، برای استفاده مجدد بسیار سخت تمیز می شوند به همین دلیل بهتر است از غلتک ها و ابزارآلات جدید بکارگیری کنیم. اپوکسی کف پایه حلال گرچه از لحاظ کاربری و زمان عمل آمدن انرژی بالایی را از شما بگیرند و زمان خشک شدن آن ها نیز بیشتر باشد اما آنچه که واضح و مشخص می باشد این است که نتیجه ی کار برای ما مهم است، فرآیند اعمال با هر درجه ی سختی چندان برای پوشش دهی کف اهمیت ندارد چرا که همواره باید از پوشش اپوکسی کف تنها در جهت رسیدن به بهترین و ایده آل ترین نتیجه استفاده کنیم.
اپوکسی کف ۱۰۰ درصد جامد (solid)
یک مکانیزم سه مرحله ای اعمال کفپوش اپوکسی را شامل می شود که تا به اکنون به عنوان با کیفیت ترین متریال شناخته شده اند. لذا همواره توصیه می شود این مواد برای کاربران مبتدی و بدون تخصص استفاده نشود. بنابراین اگر قصد دارید از این پوشش استفاده کنید بهتر است از یک پیمانکار متبحر و با تجربه کمک بگیرید. فارغ از تمام دشواری هایی که در زمان اعمال اپوکسی کف سالید (solid) وجود دارد آن ها بسیار با دوام و از درجه سختی فوق العاده بالا برخوردار هستند.
در ماهیت آن ها هیچگونه ماده ی مضر VOC در مقادیر بالا وجود ندارد و غالباً طول عمر بسیار بیشتر، در حدود ۲۰ تا ۲۵ سال دارند. زمان تقریبی استفاده از آن ها حداکثر ۳۰ دقیقه است که باید در این زمان محلول اپوکسی کف از سطل خارج، مخلوط شده و روی سطح قرار بگیرد.
بهترین نوع اپوکسی کف برای پوشش دهی گاراژها
از آنجایی که گاراژها از پر تنش ترین نواحی محسوب می شوند که همه روزه خودروها یا وسایل مکانیکی سنگین در آن رفت و آمد می کنند بهتر است که از مقاوم ترین نوع اپوکسی کف استفاده کنیم.
محلول های اپوکسی آلیفاتیک (aliphatic) صد درصد جامد بهترین گزینه برای اینگونه مناطق هستند. ارقام ۱۰۰% به این معنی است که شما تمام محتویات رنگی را از محلول دریافت خواهید کرد و هیچگونه کاهش ضخامت ناشی از تبخیر حلال آن را ندارید و هر میزان درصدی که از این رقم کمتر باشد نشان می دهد که در زمان خشک شدن چند درصد از محلول رنگ اپوکسی کف روی کار قرار می گیرد و چند درصد باقی مانده از طریق خشک شدن منجر به کاهش ضخامت لایه ی رنگ می شود. لذا همان طور که قبلا نیز ذکر شد محلول اپوکسی صد درصدی به هیچ عنوان در قیل یا بعد از خشک شدن دچار کاهش ضخامت نمی شوند.
به عنوان مثال اگر درصد ماده جامد رنگ ۵۰ باشد یعنی در زمان اعمال و پس از خشک شدن تنها ۵۰ درصد آن مقداری که روی سطح قرار گرفته است تبدیل به لایه مقاوم می شود و بقیه ی آن از طریق تبخیر یا انسجام گرفتن رنگ کاهش می یابد. هر چقدر درصد ماده جامد اپوکسی کف کمتر باشد طبیعتاً کیفیت پایینی را شاهد خواهید بود.
رنگ های پایه آب مناسب مناطق پر تنش نیستند و در صورت استفاده پس از چند هفته در اثر تحمل فشارهای سنگین جدا می شوند اگرچه ممکن است از پرایمر هم استفاده کرده باشید اما با این حال تحت هر شرایط اپوکسی های ۱۰۰ درصدی ماده جامد حرف اول را در پوشش کفی می زنند و می توانند علاوه بر تحمل اجسام سخت، در برابر سیالات نیز عایق رطوبتی خوبی در حد انتظار باشند.
رتبه بندی و مشخصات اپوکسی کف
چگونه می توانیم متوجه شویم که اپوکسی کف یا پوشش کف شما این قابلیت را دارد تا در برابر لاستیک های پیچ در پیچ و گرم خودروها و ماشین های سنگین در کف پارکینگ یا گاراژ شما استحکام لازم را داشته باشد؟
ابتدايي ترین روش این است که از مقدار سایش کفپوش خود مطلع شوید. متد استانداردی که در این زمینه بکار گرفته می شود تست سایش Taber C-17 می باشد. آنچه که این تست انجام می دهد این است که یک چرخ ساینده با وزن مشخص را بر روی اپوکسی کف بچرخانید. یک دور در دقیقه معین را برای آن در نظر بگیرید بعد از آن مقدار مواد ساییده شده را بر حسب میلی گرم یا mgs مورد سنجش قرار دهید این آزمایش می تواند شرایط واقعی تحت فشار قرار گرفتن اپوکسی کف را فراهم کند
لذا هر چقدر مقدار جرمی که از پوشش جدا شده است کمتر باشد ، نشان می دهد که کفپوش شما بسیار سخت و مقاوم است. از طرفی با کیفیت ترین و بهترین اپوکسی کف در این تست دارای مقدار سایش ۲۵ میلی گرم یا قدری بیشتر از این می باشد.
اما با این حال این مقدار سایش می تواند تا حد استاندارد ۲۰ میلی گرم نیز کاهش یابد از طرفی در بسیاری از کاربردهای صنعتی می توان اپوکسی کف را به صورت سفارشی با حد سایش حتی ۵ میلی گرم نیز تهیه و روی سطوح اعمال کرد. لذا همواره از این مقادیر سایش در محلول اپوکسی خود مطلع باشید و همواره کفپوش هایی را انتخاب کنید که دارای درجه ی ساییدگی پایینی باشند.
در این میان یک درجه بندی و رتبه بندی های دیگری نیز هستند که لازم است از آنها مطلع باشید، اگرچه اطلاع از آن به اندازه ی دانستن درجه ی سایش اهمیت ندارد اما به عنوان یک متغیر همواره باید آن را در نظر بگیریم. درجه ی چسبندگی محلول اپوکسی کف متغیر دیگری است که در حد استاندارد برابر ۳۵۰ پوند بر اینچ (psi) می باشد.
اکثر اپوکسی های غیر پایه آب درجه ی چسبندگی خوبی دارند. بنابراین دو المان درجه ی ساییدگی و درجه ی چسبندگی را همواره به عنوان متغیر اساسی کفپوش های صنعتی گوشه ی ذهن خود داشته باشید تا معیاری جهت سنجش محصولات با کیفیت باشد.
روکش پایانی (topcoat) اپوکسی کف چیست؟
اولین چیزی که ضرورت دارد بدانید این است که اپوکسی ها و روکش پایانی یا topcoat دو محلول رنگی کاملاً متفاوت می باشند. اپوکسی ها اغلب یا یک پوشش پایه ای و یا یک پوشش میانی می باشند ، اما در اکثر مواقع یک پوشش پایانی اپوکسی کف وجود دارد که روی مواد پایه ای روکش می شوند ، که نام دیگر آن پوشش بالاتر یا ثانویه نیز می باشد.
زیرا تاپ کوت ها (topcoats) ساخته شده اند تا از لحاظ شیمیایی پوشش های زیرین را محافظت کنند. اپوکسی کف باید آن ضخامت و چسبندگی لازم را داشته باشد تا بتواند سالیان سال دوام و طول عمر کافی را داشته باشد. این نوع ترکیب در برابر هر نوع فشار، اشعه ی ماوراء بنفش و ضربات مکانیکی مختلف مقاوم هستند.
می توان اینگونه عنوان کرد که لایه ها به صورت پرایمر اولیه و سپس لایه اول اپوکسی کف و پس از مدت یک روز یا چند روز می توان مجدداً لایه ی پایانی یا روکش پایانی را با همان ترکیبات اعمال کرد که در مجموع شامل سه لایه برای ایجاد یک کفپوش مستحکم و ایده آل می باشد.
عمر موثر محلول های کفپوش در زمان اعمال
یکی از سوالاتی که همواره وجود دارد این است که چقدر زمان داریم تا بهترین محلول اپوکسی کف را مخلوط و آن را آماده ی اعمال کنیم. منظور این است که آیا می توان پس از تهیه ی محلول آن را رها کنیم و مثلا ۲ ساعت بعد آن را روی سطح قرار دهیم؟ پاسخ قطعاً منفی است، این حالت برای موادی مانند رنگ روغنی، رنگ ساختمان و انواع رنگ نما نیز با یک درصد مشخص صدق می کند اما برای کفپوش های اپوکسی قضیه کاملاً متفاوت است.
شما باید بلافاصله بعد از میکس کردن هر دو جزء، آن را روی بستر مورد نظر خود بمالید. البته یک زمان حداکثری برای اپوکسی کف وجود دارد که معمولاً کمتر از ۱ ساعت می باشد. دمای محیط نیز باید در شرایط مطلوب ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
همواره سعی کنید از نیروی انسانی کافی استفاده کنید و هر منطقه از کف را تنها با یک گالن و نه بیشتر به یک نفر واگذار کنید تا اپوکسی کف موجود در سطل در بهترین حالت کمتر از ۴۰ دقیقه پایان یابد.
این طرز عملکرد باعث می شود تا اپوکسی کف قبل از آنکه خود را بگیرند یا قدری سخت تر شوند در بهترین شرایط روی بستر قرار بگیرند و زمان منسجم شدن خود را بعد از قرارگیری روی سطح آغاز کنند. بنابراین به مقوله ی زمان توجه ویژه ای هنگام شروع پروژه ی رنگ آمیزی خود داشته باشید.
تفاوت بین اپوکسی ها و رنگ های معمولی چیست؟
اطلاع از این موضوع بسیار ضرورت دارد که تفاوت میان اپوکسی کف و رنگهای معمولی را بدانید. رنگهای معمولی مانند انواع رنگ ساختمانی محصولات تک جزئی می باشند که در قالبهای پایه آب یا پایه روغن ساخته و تولید می شوند. آنها اغلب برای کاربردهای سطوح سقف و دیوار گچی یا سطوح سیمانی دیوار استفاده می شوند و برای انجام پروژه های کفپوش که دارای ترافیک سنگین ماشین آلات و رفت و آمد آن هاست، مناسب نمی باشند.
اپوکسی کف یک محصول دو جزئی می باشد که از یک قسمت A یا رزین و یک قسمت B یا سخت کننده تشکیل شده اند البته اینها مطالبی است که در آغاز مقاله نیز ذکر شد اما جهت تفهیم موضوع به صورت کوتاه مجددا اشاره کردیم. ترکیبات A و B زمانی که با هم ترکیب می شوند می توانند یک پوشش بسیار سخت و ضخیمی را روی سطح ایجاد کنند.
موضوع ضخامت یا فیلم (Film) لایه رنگ به میان آمد، باید بگوییم که ضخامت اپوکسی کف با رنگ های معمولی کاملا متفاوت است چرا که ما رنگ را به جهت زیبایی و قدری افزایش دوام آن اعمال می کنیم اما کفپوش ها در درجه ی اول باید استقامت و طول عمر کف را برای سالیان طولانی افزایش دهند و در درجه دوم مسئله ی زیبایی در این نوع رنگ ها مهم خواهد بود.
از طرفی مراحل اعمال آن ها نیز بسیار زمان بر و حساس می باشد زیرا سطوح کف در حالت افقی می باشد که با سطوح دیواری عمودی فرق دارند. در سطوح کف ما باید نگران غیر همترازی پوشش اپوکسی کف باشیم که جایی را بیشتر از دیگری رنگ آمیزی نکنیم و سطوح را به صورت انباشه با محلول های اپوکسی پر نکنیم.
به بیان دیگر اگر یک نقطه دارای ضخامت ۵ میلیمتر است کلیه ی سطوح نیز باید همین ضخامت اپوکسی کف را داشته باشند که نیازمند بکارگیری یکسری تکنیک های خاص در این زمینه می باشد. حال آنکه سطح دیوار کاملاً مشخص می کند که کدام نقطه را بیشتر رنگ آمیزی کرده ایم که از نشانه های آن شارش یا ریخته شدن قطره ای رنگ به سمت پایین خواهد بود. بنابراین رنگ ها و کفپوش ها هم از لحاظ ترکیبات شیمیایی و هم از لحاظ نوع اعمال کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند.
۷ گام اعمال اپوکسی کف
راهنمای ذیل شامل مجموعه ای از تکنیک های بسیار کاربردی و اصولی در زمینه ی نحوه ی قرار دادن پوشش های اپوکسی کف می باشد. این نوع پوشش دهی از طریق اعمال دو لایه ی رنگ انجام می شود، البته تجهیزات مختلفی را می توان در این پروژه بکار گرفت که ساده ترین آن غلتک ها هستند. شما می توانید با استفاده از این راهنما کلیه ی مکان های پر تنش فیزیکی از قبیل انبارهای صنعتی و حتی گاراژها را با اپوکسی کف پوشش دهی کنید.
این ۷ تکنیک در سه بخش مختلف انجام می شود که شامل موارد ذیل می باشد، البته در ادامه نیز به تفصیل در مورد هر یک توضیحاتی را خواهیم داد.
- آماده سازی سطح (preparing the surface)
- نحوه ی استفاده از پرایمرها ( apply priming and filling)
- اعمال اپوکسی کف بر روی سطح (applying the epoxy floor coating)
آماده سازی سطح
گام اول :
استفاده از جارو و یا ماشین آلات مکش های صنعتی، این دستگاه ها براحتی می توانند ذرات ریز گرد و غبار و بقایای دیگر را مکش کنند. زیرا این ذرات در صورتی که از سطح پاک نشوند می توانند با مواد رنگی ترکیب شده و از قدرت چسبندگی آن ها بکاهد.
بنابراین لایه ی اپوکسی کف شما قطعاً تضعیف خواهد شد. به طور کلی هر چقدر این ذرات میکرو گرد در سطح بستر کمتر باشد به همان نسبت می توان در مصرف پرایمر اپوکسی صرفه جویی کرد.
گام دوم:
قبل از آنکه بخواهید پرایمر اپوکسی و اپوکسی کف را روی سطح با یک لایه و ضخامت ایده آل قرار دهید لازم است که بستر را با روش های مناسب سنباده زنی صاف کنید و البته ممکن است در برخی موارد نیاز به بکارگیری سنگ زنی الماس داشته باشید. لذا هر گونه روغن یا آلودگی سطحی باید پاک شود.
استفاده از پرایمرها قبل از قرار دادن اپوکسی کف
گام سوم:
پرایمرها نقش کلیدی در افزایش مقاومت اپوکسی کف دارند. آن ها می توانند یک سطح بسیار صاف و یکدستی را ایجاد کنند که قطعاً چسبندگی و طول عمر لایه ی بالایی را بیشتر می کنند. پرایمرها به طور کلی از بروز حباب و برآمدگی های سطحی جلوگیری می کند.
از طرفی میزان بکارگیری اپوکسی کف در روی پرایمرها به مراتب کاهش پیدا خواهد کرد و می توانید از این طریق در بودجه ی خود نسبت به تهیه ی کفپوش اپوکسی صرفه جویی کنید.
معمولا برای بستن ترک های ریز یا خوردگی های کوچک استفاده از دو لایه پرایمر ظریف پیشنهاد می شود. لذا می توانید اجزای A و B از ترکیبات پرایمر را با استفاده از میکسر برقی مخلوط کنید تا قوام استاندارد بدست آید.
گام چهارم :
کلیه ی ترک ها و سوراخ های ریز را با ماده ای به نام گروت اپوکسی (grout epoxy) پر کنید البته این امکان وجود دارد که این مرحله را قبل از استفاده از پرایمرها انجام دهید. اگر احساس می کنید که یک خرابی اساسی در سطح بتن وجود دارد لازم است طی یک برنامه ی جداگانه استفاده از مصالح سیمانی ساختمانی را در دستور کار خود قرار دهید.
اعمال اپوکسی کف
گام پنجم:
بکارگیری اولین لایه ی اپوکسی کف : کلیه ی محتویات سخت کننده (hardener) را در جزء A بریزید و از طریق یک میکسر برقی به مدت دو دقیقه آن ها را مخلوط کنید. این مرحله را با دقت انجام دهید چرا که مخلوط ضعیف آن چسبندگی مورد نیاز را به شما تحویل نمی دهد.
گام ششم:
از طریق بکارگیری یک غلتک استاندارد ۲۵ سانتی متری یا بزرگتر محلول بدست آمده را روی کف اعمال کنید. سعی کنید از غلتک های جدید استفاده کنید و آن هایی که قبلاً چندین بار رنگ آمیزی کرده اید را بکار نگیرید. پس از اعمال لایه ی اول اپوکسی کف به مدت ۲۴ ساعت صبر کنید تا سطح را برای اعمال لایه دوم آماده کنید. روز بعد این احتمال وجود دارد که یکسری ترک و سوراخ های ریز به وجود آید بنابراین، لایه ی دوم اپوکسی کف را با ترمیم این نقایص سطحی آغاز کنید.
گام هفتم:
مرحله ی هفتم را با اعمال لایه ی پایانی، خاتمه دهید. لذا باز هم مجدداً مطمئن شوید که کلیه سوراخ و ترک ها ترمیم شده اند و یا کاملاً از بین رفته اند. این نکته را همواره به یاد داشته باشید که هر سطل اپوکسی کف تنها تا ۴۰ دقیقه قابلیت مصرف دارند و در این زمان باید تمام محلول روی سطح قرار بگیرند بنابراین سعی کنید سطل های اپوکسی کف را به صورت سطل به سطل یا هر ۵ تا ۱۰ لیتر آماده کنید.
محدوده ضخامت لایه ی میانی اپوکسی کف
لایه های میانی کفپوش اپوکسی نقش کلیدی در ارتقاء کیفیت نتیجه ی پوشش دهی دارند و می توانند عمر مفید کفپوش را در بازه های زمانی طولانی مدت افزایش دهند. معمولاً یک محدوده ی ضخامتی را برای این نوع از اپوکسی کف در نظر می گیرند که از جهاتی بستگی به کیفیت سطح دارد. هر چقدر عملیات های مرتبط با آماده سازی کف بهتر و دقیق تر انجام شود می توان تا حدی مشخصی ضخامت لایه ی میانی اپوکسی کف را کاهش داد. این عمل تاثیر مستقیم بر ذخیره ی رنگ و استفاده ی مداوم آن و همچنين کاهش هزینه های خرید دارد.
شما می توانید کفپوش میانی را از ضخامت ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ میکرون نیز اعمال کنید که مقدار حداکثر آن یک رقم قابل توجه است. ابعاد ۵ میلیمتر شاید برای قسمت میانی کفپوش قدری فزاینده به نظر برسد اما می توان به همان نسبت از ابعاد فیلم رویه ی نهایی رنگ کاست تا در پایان کار یک ضخامت کاملاً کنترل شده بدست آید.
معمولاً این نوع بستر است که تعیین می کند چه مقدار از رزین های اپوکسی کف را روی آن اعمال کنیم که تشخیص آن بر عهده تکنسین و کارشناس اجرایی کفپوش ها خواهد بود. اما به عنوان یک قاعده ی کلی همواره سعی کنید قبل از آغاز پوشش دهی کلیه ی نقایص سطح را برطرف کنید. زیرا سطوح اصلاح شده علاوه بر سهل و آسان کردن فرآیند رنگ آمیزی بر مقدار مصرف رنگ نیز تاثیر می گذارد.
رابطه ی ضخامت و نرخ گسترش اپوکسی کف
بسیاری از مجموعه های صنعتی به منظور کاهش هزینه های مرتبط با خرید اپوکسی کف سعی می کنند برندهایی از رنگ را انتخاب کنند که دارای نرخ گسترش یا قدرت پوشش دهی بالایی باشند. این مزیت باعث می شود تا با خرید حجم کم از اپوکسی کف، مساحت بیشتری را پوشش دهی کنند. از طرفی میزان پوشش دهی رنگ بستگی به نوع فرمولاسیون و کیفیت ساخت آن نیز دارد.
برای کفپوش اپوکسی به عنوان لایه ی میانی به ازای ۱ لیتر حجم رنگ شما می توانید تنها ۰٫۶۲ متر مربع از مساحت کف را پوشش دهی کنید. البته با توجه به ماهیت رنگ که مخصوص سطوح کف می باشد این میزان نرخ گسترش منطقی است. این نکته را به یاد داشته باشید که موارد مذکور در ضخامت حداقلی ۱۵۰۰ میکرون می باشد که با افزایش ابعاد ضخامتی رنگ می توان با کاهش مساحت قابل پوشش توسط اپوکسی کف مواجه شد. بنابراین رابطه ی ضخامت با نرخ گسترش رنگ یک رابطه ی عکس است.
مراحل خشک شدن اپوکسی کف
به طور کلی می توان دو حالت خشکی را برای اپوکسی کف میانی در نظر گرفت که برای هر کدام یک مدت زمان مشخص تعریف می شود. حالت touch dry و full cure که به ترتیب به معنای خشکی اولیه و قابل لمس و همچنين خشکی کامل یا نهایی می باشد. برای خشکی اولیه در دمای ۲۵ درجه ی سانتیگراد لازم است که یک تایم ۱۲ ساعته طی شود تا شرایط لازم برای اعمال اپوکسی کف رویه فراهم شود.
اما این نوع از رنگ ها برای آنکه به پخت کامل برسند مانند ترکیبات پلی اورتان کف تقریبا به ۷ روز کامل زمان احتیاج دارند. اگرچه این دو نوع کفپوش از لحاظ زمان پخت کامل با یکدیگر یکسان هستند اما از لحاظ ساختاری و برخی ویژگی های مهم با یکدیگر تفاوت دارند.
زمان لازم برای اعمال پوشش نهایی رنگ
پس از اعمال پوشش میانی رنگ لازم است که یک زمان مشخص سپری شود تا شرایط لازم برای قرار دادن topcoat یا رنگ رویه اپوکسی کف فراهم شود. اگر دمای محیط بیش از حد متعادل ۲۵ درجه سانتیگراد باشد می توان قدری زودتر به حد قابل قبول خشکی رسید که در آن صورت شما می توانید رنگ رويه اپوکسی را زودتر اعمال کنید. اما ما همان دمای استاندارد و متعادل محیط را به عنوان مبنا قرار می دهیم و زمان های در نظر گرفته شده را بر اساس آن ارائه می دهیم.
عموماً به حداقل ۱۲ ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت زمان برای قرار دادن رنگ رویه احتیاج داریم. اگرچه در این زمان اپوکسی کف میانی به طور کامل خشک نشده است اما برای ما تنها خشکی سطح رنگ مهم است تا بتوان رنگ رویه را در شرایط مطلوب روی سطح قرار داد.
توجه به زمان pot life کفپوش اپوکسی
پس از اختلاط هر دو جزء رنگ نمی توان زمان استفاده ی آن را به تاخیر انداخت و باید هر چه سریعتر آن را روی سطح قرار داد. به این محدوده ی زمانی که رنگ پس از اختلاط قابل مصرف است زمان pot life می گویند. این زمان برای اپوکسی کف میانی برابر ۲۵ تا ۳۵ دقیقه است که با نام هایی همچون عمر مفید رنگ نیز از آن یاد می شود. البته این بدان معنا نیست که شما لحظه ی مصرف را به انتهای زمان مذکور موکول کنید. با نزدیک شدن به انتهای تایم تعیین شده به مراتب از کیفیت رنگ کاسته خواهد شد. بنابراین حتما سعی کنید در همان مراحل ابتدایی عملیات رنگ آمیزی را آغاز کنید.
همترازی بی نظیر شرکت رانا کیمیا فام با مجموعه های بین المللی
استفاده از متریال مرغوب و درجه یک، بهرهگیری از ماشين آلات نوین و تمام اتوماتیک، بکارگیری کادری متخصص و نیروی انسانی فعال همگی از المان هایی است که می تواند منجر به رشد و ترقی یک مجموعه ی صنعتی شود. شرکت رانا کیمیا فام با تلاش شبانه روزی پرسنل علاقمند و کوشا در نظر دارد تا با رعایت کلیه ی پروتکل ها و ضوابط مبتنی بر افزایش کیفیت محصولات خود، یک همنهشتی یا برابری را با مجموعه های مطرح بین المللی داشته باشد.
لذا این یکی از ویژگی های ناب و بخصوص این شرکت می باشد که منجر به قرار گرفتن در یک جایگاه والا و از همه مهمتر الگو شده است. بنابراین کلیه شهروندان می توانند با دریافت مشاوره های مرتبط با پروژه های خود از این شرکت، کلیه محصولات رنگی خود را با اطمینان خاطر تهیه کنند.
متاسفانه فرم دیدگاه بسته شده است.