تلفن: (30 خط)87700627-021

رانا کیمیا فام | تولید کننده انواع رنگ و پوشش های صنعتی

 

رنگ ساختمان؛ با کیفیت بسیار بالا، حجم فروش نامحدود

رنگ ساختمان

رنگ ساختمان؛ با کیفیت بسیار بالا، حجم فروش نامحدود

  |   مقالات   |   بدون دیدگاه

رنگ ساختمان برای فضای داخلی

به طور کلی رنگ‌های ساختمانی را می‌توان به دو گونه پوشش‌های داخلی و بیرونی طبقه‌بندی کرد. هر کدام از لحاظ نوع فرمولاسیون و ویژگی‌های ساختاری با یکدیگر متفاوت هستند و بنا به موقعیت محیط مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال شما نمی‌توانید پوشش‌ها و رنگ‌هایی که مخصوص نمای داخلی هستند را برای بخش بیرونی استفاده کنید. چرا که در آن صورت نمی توانند دوام لازم را در یک بازه زمانی بلند مدت داشته باشند.

فضاهای داخلی در معرض تنش های محیطی قرار ندارد. بنابراین المان‌هایی مانند تابش مستقیم نور خورشید، گرد و غبار ، آب و هوای نامساعد، نوسانات دمایی و دیگر موارد خارجی تاثیری را روی رنگ ندارند. در نتیجه کاملا طبیعی است که این پوشش‌ها طول عمر بالایی داشته باشند. معمولاً رنگ های ساختمانی داخلی با هدف زیباتر کردن محیط و سالم نگه داشتن بافت دیوار استفاده می‌شوند.

از طرفی برخی از نمونه‌های آن کاملا قابل شست و شو هستند و در صورت آلودگی دیوار شما می‌توانید یک مرحله شستشو و نظافت را انجام دهید. پرکاربردترین رنگ‌های ساختمانی برای بخش داخلی پوشش های رنگی آکریلیک پایه آب و همچنین رنگ‌های روغنی هستند. البته رنگ‌های دیگری همچون رنگ پلاستیک و مولتی کالر نیز اجرا می‌شوند. هر یک از این ترکیبات با فرمولاسیون متغاوتی ساخته شده‌اند و بر اساس موقعیت محیط انتخاب می‌شوند. فام های ظاهری متعددی برای این رنگ‌ها وجود دارد. در نتیجه شما می‌توانید متناسب با ذوق و سلیقه خود به انتخاب آنها بپردازید.

رنگ ساختمان مخصوص نمای بیرونی

رنگ‌های ساختمانی که برای بخش بیرونی استفاده می‌شوند به نسبت مقاومت بیشتری دارند. در واقع این رنگ‌ها با این هدف ساخته شدند که بتوانند در برابر عوامل محیطی و تنش‌های پیرامون دوام بیاورند. اشعه ماورای بنفش خورشید یا اشعه uv مخرب‌ترین عاملی است که مستقیماً روی بافت بیرونی سازه‌ها تاثیر می‌گذارد. از طرفی بارش باران و رطوبت نیز مزید بر علت خواهد شد.

رنگ‌های ساختمانی نما به راحتی با این شرایط پرتنش سازگار هستند و می‌توانند ساختار خود را حفظ کنند. از آنجایی که بخش بیرونی ساختمان‌ها غالباً از جنس بتن می‌باشد شما می‌توانید از انواع عایق رطوبتی آکریلیک که رنگ پایه آنها سفید مایل به شیری است به عنوان رنگ نما استفاده کنید. البته رنگ بندی‌های متعددی از این محصول فرمول شده است که تا یک محدوده خاصی ویژگی‌های فنی متفاوتی دارند.

برای بخش نمای خارجی از نوع خاصی از رنگ ساختمانی استفاده می‌شود که خاصیت عایق رطوبتی داشته باشد. همه شما با عایق‌های رطوبتی آشنایی دارید و می‌دانید که این محصولات برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به بافت داخلی سازه استفاده می‌شوند. رزین‌های آکریلیک بر پایه سیالات آب هستند و انتخاب ایده‌آلی برای نمای سازه می‌باشند.

اگر جنس بخش بیرونی سازه کاملاً از بتن می‌باشد شما می‌توانید از این محصول استفاده کنید. در این شرایط هم چسبندگی رنگ حفظ می‌شود و هم اینکه آن چهره ساده و خشک بتن نیز زیر لایه‌های زیبای رنگ پنهان می‌شود. بنابراین ما برای انتخاب رنگ ساختمان دو رویکرد را مد نظر قرار می‌دهیم. اینکه محلول رنگی را برای بخش داخلی می‌خواهیم یا خارجی حتماً باید این مورد را به کارشناس فروش اعلام کنید.

معرفی رنگ ساختمان

رنگ ساختمان ترکیبی از رنگدانه ها و محلول های چسبنده هستند که اغلب به شکل مایع روان با غلظت بالا می باشند. هر کدام از آن ها با توجه به کاربردی که در پروژه های مختلف دارند در انواع گوناگون تولید می شوند. رنگهای ساختمان زمانی که روی سطح قرار می گیرد یک فیلم (film) یا لایه ی جامد را روی ماده ی مورد نظر تشکیل می دهند. این فیلم ها سطح را در مقابل بسیاری از تنش های مخرب مانند فرسایش، خوردگی ، و بسیاری از حملات شیمیایی محافظت می کند خصوصاً سازه های فلزی که می توان از طریق رنگ آمیزی، عمر مفید آن ها را چندین برابر کرد.

رنگ های ساختمانی نه تنها یک نقش محافظتی برای سطوح دارند ، بلکه می توانند یک ظاهر بسیار زیبا را نیز برای آن ها فراهم کنند. بنابراین، رنگ ساختمان یک نقش کلیدی در بسیاری از پروژه های ساخت و ساز دارند.

معیارهای زیبایی شناختی در انواع رنگ ساختمان

اصولاً رنگ آمیزی ساختمان به جهت دو هدف مهم در یک سازه اجرا می شود که عبارتند از افزایش مقاومت سطح سازه و همچنین ارتقاء زیبایی در نمای سازه می باشد. این دو هدف معمولاً در پروژه هایی دنبال می‌شود که بیشتر مرتبط با نمای سازه می باشد. به عنوان نمونه زمانی که شما می خواهید منزل خود را رنگ آمیزی کنید قطعاً موضوع زیبایی را در اولویت اصلی قرار می دهید. اما زمانی که می‌خواهید اسکلت ساختمان را رنگ آمیزی کنید قطعاً مقاومت آن بیشتر در اولویت قرار دارد.

رنگ های ساختمانی تنوع بسیار زیادی دارند که هر کدام از لحاظ ساختار و نوع عملکرد می توانند متفاوت با دیگری باشند. رنگ آمیزی داخل یک ساختمان می تواند یک تغییر اساسی را ایجاد کند به طوری که اگر شما از طریق عکس یک مقایسه را نسبت به قبل و بعد از پروژه انجام دهید شاهد این دگرگونی و تغییر مهم در داخل سازه خواهید شد.

رنگ ساختمان دسته بندی های مختلفی دارد که شامل رنگ های مختص دیوارهای داخلی، رنگ های مرتبط با نمای ساختمان و همچنین رنگ هایی که بر روی اسکلت های فلزی اعمال می شود. فرمولاسیون این رنگ ها به گونه ای تنظیم شده است که ماندگاری و دوام بسیار طولانی مدتی دارند. به طور کلی اگر محیط مورد نظر جزو نواحی کم تنش تلقی شود قطعا تا چند سال متوالی از رنگ آمیزی مجدد معاف خواهید شد.

رنگ ساختمان با تکنولوژی زینک ریچ اپوکسی: حفاظتی مطمئن و زیبایی دائمی برای ساختمان‌ها

رنگ ساختمان با استفاده از فناوری زینک ریچ اپوکسی، یک راهکار موثر برای حفاظت و زیبایی ساختمان‌هاست. این نوع رنگ، به دلیل حاوی ذرات ریز زینک در ترکیباتش، از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار است. علاوه بر این، ترکیبات زینک ریچ اپوکسی باعث افزایش دوام و عمر مفید پوشش می‌شوند. این رنگ نه تنها به ساختمان‌ها زیبایی می‌بخشد بلکه از طریق محافظت از سطوح آنها، از تخریب و فرسایش به علت عوامل طبیعی جلوگیری می‌کند. به همین دلیل، استفاده از رنگ ساختمان با تکنولوژی زینک ریچ اپوکسی، یک گزینه ایده‌آل برای پوشش و حفاظت در طولانی مدت برای ساختمان‌های مختلف می‌باشد.

معیارهای زیبایی شناختی در انواع رنگ ساختمان

امتیازات ارزشمند انواع رنگ ساختمان

به جهت پیشرفت تکنولوژی نوع فرمولاسیونی که در مورد انواع رنگ ساختمان در عصر حاضر در نظر گرفته می شود کاملاً با ترکیبات رنگی قدیمی متفاوت می باشد. در گذشته معمولاً رنگ ها به جهت نوع حلالی که داشتند شرایط اعمال سخت‌تری نسبت به رنگ های امروزی داشتند. به طوری که ممکن بود پروژه شما طولانی تر نیز شود. اما رنگهایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد هم کیفیت بهتری دارند و هم شرایط اعمال آنها سهل آسان شده است.

از زمان ترکیب رنگ با مواد حلال و همچنین اجرای آن با تجهیزات رایج کاملا تغییر کرده است. به عنوان نمونه امروزه برای رنگ آمیزی نمای ساختمان ممکن است گاهی از اسپری استفاده شود حال آنکه در گذشته چنین تجهیزاتی موجود نبود. لذا تکنسین های اجرایی مدت زمان بیشتری را برای پوشش دهی نمای ساختمان صرف می کردند. از طرفی رنگ‌های تولید شده امروزی سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند.

در واقع مقدار مواد آلاینده مضر آن ها به مراتب نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است. این امتیاز ارزشمند قطعاً شرایط کار را با این رنگ ها آسان می کند و همچنین تکنسین های اجرایی نیز بیشتر می‌توانند با رنگ های مختلف سر و کار داشته باشند. علاوه بر این پایداری رنگ ها نیز افزایش پیدا کرده است.

موضوعی که تمامی شرکت های تولید کننده مد نظر قرار می دهند این است که پس از طراحی و یا فرموله کردن رنگ بتوانند پایداری و یا مقاومت آن را در برابر تنش های محیطی افزایش دهند. این افزایش مقاومت قطعاً مزیت های بی شماری مانند کاهش هزینه های رنگ آمیزی مجدد برای خریداران رنگ ساختمان خواهد داشت.

اهمیت اجرای رنگ ساختمان

به همان اندازه که مقوله خرید رنگ ساختمان در نمونه های مختلف اهمیت دارد و باید المان هایی نظیر استاندارد بودن، کیفیت، فرمولاسیون جدید و مواردی از این قبیل را در نظر بگیریم موضوع اجرا نیز حیاتی است. همه ما به دنبال رنگ هایی هستیم که نرخ پوشش دهی بالایی داشته باشند و بتوانیم با این ویژگی ارزشمند منجر به صرفه جویی در بودجه شویم. در کنار این‌ها می‌خواهیم رنگ هایی را انتخاب کنیم که طول عمر بالایی نیز داشته باشند. همه اینها جزو مشخصات فنی یک رنگ می‌باشد.

اما آیا فکر کردید که اگر این رنگ های پرکاربرد را با یک رویکرد غیر صحیح روی سطوح اجرا کنید نتیجه کار دگرگون خواهد شد. تفاوتی ندارد که از چه نوع رنگهایی استفاده می‌کنید حتی پوشش های رنگی صنعتی مانند انواع رنگ اپوکسی و مشتقات آن نیز باید طبق اصول و استانداردهای تعریف شده اجرا شوند. اینکه چگونه رنگ‌ها را رقیق سازی کنید و نوع اختلاط آنها به چه صورت است؟ در چه فضای آنها را اجرا می‌کنید و چه ابزارهایی را به کار می‌گیرید؟

همگی می‌تواند روی نتیجه کار تاثیر بگذارد. انواع رنگ ساختمان هر کدام ویژگی‌ها و مشخصات ساختاری خاص خود را دارند. هر یک نیز قابل اجرا بر روی سطوح خاصی هستند. به این معنا که برخی از رنگ‌ها ممکن است برای نمای داخلی و برخی دیگر برای فضای بیرونی، سطوح فلزی، چوبی، بتن ، گچ و غیره باشد. پس ما باید نوع ساختار سطح و جنس آن را نیز با ویژگی های فنی رنگ مطابقت دهیم. اگر رنگ مورد نظر قابلیت اجرا روی فلز را ندارد نباید از آن استفاده کنیم. باید به دنبال رنگ هایی باشیم که دقیقا هماهنگ و سازگار با سطح کار باشد.

انتخاب ابزارهای مناسب رنگ آمیزی

اگر می‌خواهید اجرایی با کیفیت و ایده آل داشته باشید باید ظرافت بالایی در انتخاب ابزارهای مناسب به خرج دهیم. ابزارهایی که رنگ‌ها را روی سطوح اعمال کنند و یک فیلم رنگ یکنواخت، یکپارچه و با ضخامت یکسان نیز بوجود آورند. در حال حاضر ابزارهای گوناگونی طراحی و ساخته شده است که هر کدام برای پروژه های گوناگون استفاده می‌شود. برای رنگ آمیزی های معمولی می‌توان از انواع قلم موها و غلطک‌ها استفاده کرد.

این دو ابزار به وفور در پروژه های نقاشی داخل ساختمان استفاده می‌شوند. قلم موها سایزبندی های گوناگونی دارند و از گذشته های دور تا به امروز همچنان در حال استفاده هستند. در کنار آن غلطک‌ها ساختار مناسبی دارند و به دلیل الیاف بسیار نرم خود می‌توانند رنگ‌ها را در نقاط مختلف دیوار ، سقف و نواحی که چندان در دسترس نیستند اعمال کنند. غلطک‌ها تشکیل شده از یک رول و یک دسته بلند هستند. برای نقاشی سقف با انواع رنگ ساختمان به راحتی می‌توانید از این ابزار منحصر بفرد بدون نیاز به نردبان بهره ببرید.

اما یک وسیله کاربردی دیگر برای رنگ ساختمان اسپری‌ها هستند که معمولا برای فضای بیرونی کاربرد دارند. این دستگاه‌ها در کنار نقاشی نمای سازه در صنعت نیز به وفور استفاده می‌شوند. نوع کاربری آنها چندان پیچیده نیست و می‌توانند سرعت پوشش دهی شما را افزایش دهند. البته در استفاده از آنها باید یکسری تنظیمات را روی نازل اسپری انجام دهید تا میزان فشار خروجی رنگ مناسب باشد. بنابراین برای دستیابی به یک پوشش عالی باید هم ابزارهای باکیفیتی انتخاب کنیم و هم اینکه نوع اجرای ما صحیح و اصولی باشد.

هشت گام حرفه‌ای برای استفاده از رنگ ساختمان

بسیاری از ما کنجکاو هستیم که بدانیم چه اقدامات مهمی برای نقاشی ساختمان مدرن و یا رنگ آمیزی دیوارهای داخلی یک سازه باید انجام شود. در اینجا می‌خواهیم هشت گام بسیار اساسی و کاملاً حرفه‌ای را ارائه می‌دهیم تا با اصول کار آشنا شوید. این گام‌ها برای استفاده صحیح از رنگ ساختمان شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • گام اول : دیوارها را تمیز کنید

معمولاً بر روی دیوارهای قدیمی گرد و غبار و لانه های عنکبوت به وفور مشاهده می‌شود. قسمت قرنیزها، گوشه‌های دیوار همگی باید نظافت شوند. شما می‌توانید از یک اسفنج ساده و مقدار کمی مایع ظرفشویی استفاده کنید تا مواد چربی و آلاینده‌های چسبیده به سطح پاک شوند. البته برای گرد و غبارها بهتر است از جاروبرقی‌ها استفاده کنید تا در برخورد با مواد پاک کننده به حالت گل در نیایند.

  • گام دوم : از نوارها یا تریم‌ها استفاده کنید

نوارهای چسبی زمانی استفاده می‌شوند که شما می‌خواهید یکسری سطوح را از رنگ‌ها به دور نگه دارید. به عنوان مثال قاب پنجره‌ها، چهارچوب‌ها، بخش‌های بیرونی درب‌ها، بسیاری از وسایل تزیینی که بر روی دیوار نصب شده‌اند و به طور کلی هر سطحی که نیاز به رنگ آمیزی ندارند باید با این نوارهای چسبی پوشش دهی شوند.

  • گام سوم : پرایمرها را در ظرف مخصوص بریزید

برای آنکه قطرات رنگی به کف‌های سرامیکی، پارکت‌ها نچسبند می‌توانید از پارچه‌های برزنتی برای پوشش دهی کف استفاده کنید. این کار مراحل بعد از رنگ آمیزی و نظافت‌ها را سهل آسان می‌کند. در داخل ظرف و سینی رنگ تا جایی رنگ‌ها را پر کنید که فقط قسمت پایین سینی را در بر بگیرد و مراقب باشید رنگ‌ها در قسمت بالای سینی قرار نگیرند. زیرا در آنجا شما باید اضافات رنگ غلطک‌ها و قلموها را بگیرید.

  • گام چهارم : مراحل کار را از گوشه‌ها شروع کنیم

برخی از سطوح و زاویه‌های دیوار و همچنین کنج‌ها که به آن دسترسی ندارید یعنی غلطک‌ها نمی‌توانند به رنگ آمیزی آن نقاط بپردازند در چنین شرایطی بهترین ابزار قلموها هستند که هم باریک می‌باشند و هم دسترسی راحتی به کنج‌های دیوار دارند. از طرفی با قلموها می‌توانید گوشه‌هایی که نوارهای چسبی نصب شده‌اند را با دقت رنگ آمیزی کرد.

  • گام پنجم : به اجرای پرایمر بپردازید

قلموها و غلطک‌هایی که در دست دارید را داخل ظرف یا سینی رنگ قرار دهید و با آغشته کردن ابزار رنگ آمیزی یا وسایل نقاشی ساختمان اضافات رنگ را در قسمت بالای سینی بگیرید تا چکه نکند. دقت داشته باشید که رنگ‌ها تمام غلطک‌ها را پوشش دهند. سپس به آرامی آن را روی دیوار به حالت بالا و پایین بکشید تا سطح دیوار کاملاً پوشیده شود. اگر احساس می‌کنید بخشی از دیوار نیاز به پرایمر دارد مجدد آن را پوشش دهی کنید. حتماً زمان خشکی آن را بررسی کنید. اینکه بعد از چه مدتی خشک می‌شوند تا مراحل رنگ رویه را آغاز کنید.

  • گام ششم: اجرای رنگ ساختمان رویه به صورت زیگزاگ

زمانی که از خشک بودن پرایمرها اطمینان حاصل کردید یک سینی رنگ را از رنگ‌هایی که کاملاً آماده‌سازی و رقیق سازی شده‌اند پر کنید. سپس پس از آغشته کردن غلطک‌ها به رنگ‌ها و گرفتن اضافات رنگ آن را به حالت زیگزاگ روی دیوار بکشید. در این حالت مراقب باشید که غلطک از روی سطح دیوار بلند نشود. سعی کنید ناحیه‌های خالی را نیز کاملاً پوشش دهی کنید. این کار را تکرار تا تمام سطح دیوار رنگ آمیزی شوند.

  • گام هفتم : روی زمان خشکی رنگ دقت داشته باشید

رنگ‌های مختلف مانند آکریلیک و روغنی هر کدام زمان خشکی متفاوتی دارند. از آنجایی که معمولاً لازم است یک پوشش دهی مرحله دوم را نیز برای تکمیل کار داشته باشید. حتماً لایه اولیه باید به خشکی نسبی رسیده باشد. رنگ‌های روغنی بیشترین زمان خشکی را دارند و معمولاً افراد ممکن است مراحل پوشش دهی دوم رنگ ساختمان را فردای آن روز انجام دهند.

  • گام هشتم : نوارهای چسبی را جدا کنید

بعد از آنکه مراحل رنگ آمیزی به اتمام رسید و رنگ‌ها کاملاً خیس هستند نوارهای چسبی را جدا کنید. هیچگاه جدا کردن نوارها را به زمان بعد از خشکی رنگ موکول نکنید. زیرا اگر رنگ‌ها خشک شوند و شما بخواهید این نوارها را جدا کنید امکان دارد لایه‌های رنگی نیز همراه با این نوارها کنده شوند و نمای دیوار را از بین ببرند. در واقع یکی از اشتباهات رایجی است که عوامل اجرایی چسب‌ها را فراموش می‌کنند یا اینکه آن را بعد از خشکی رنگ جدا می‌کنند.

انواع رنگ ساختمان

رنگ های ساختمانی از لحاظ طبقه بندی بسیار گسترده هستند و هر کدام بنا به کاربرد خود، ویژگی های منحصر به فردی نیز دارند، درواقع بستری که قرار است پوشش رنگ ساختمان روی آن بنشیند تعیین می کند که از کدام نوع رنگ استفاده کنیم. لذا در ذیل به چندین نوع مختلف رنگ که مخصوص ساخت و سازهای گوناگون است، اشاره می کنیم. همه موارد ذیل جزو دسته ی construction paint به معنای رنگ های ساختمانی قلمداد می شوند و به وفور در ساخت و سازهای مرتبط (structure) ، در عصر حاضر و در تمام دنیا در حال استفاده هستند. در ادامه به تفصیل به شرح هر کدام خواهیم پرداخت.

  • رنگ روغنی (oil paint)
  • رنگ پلاستیک (plastic paint)
  • رنگ آکریلیک (acrylic paint)
  • رنگ ضد حریق (fire retardant paint)
  • رنگ رویه آلکیدی (alkyd paint)
  • رنگ ضد خوردگی یا ضد زنگ آلکیدی (anti-corrosive paint)
  • پرایمر رنگ آکریلیک (acrylic primer paint)
  • رنگ کلوئیدی (colloidal paint)
  • رنگ برنزی (Bronze paint)
  • رنگ امولسیونی (emulsion paint)
  • رنگ لعابی (enamel paint)
  • رنگ سلولزی (cellulose paint)
  • رنگ کازئین (casein paint)
  • رنگ گرافیت (graphite paint)
  • رنگ سیلیکات (silicate paint)
  • رنگ لاستیکی ترکیبی (synthetic rubber paint)
  • رنگ پایه سیمان (cement based paint)
  • رنگ قیری (bituminous paint)
  • رنگ آزبست (asbestos paint)
  • رنگ آلومینیومی (aluminum paint)

رنگ ساختمان روغنی

رنگ ساختمان روغنی

رنگ ساختمان روغنی اغلب از سرب سفید به عنوان مواد پایه ای استفاده می کنند و در سه رده پوششی پرایمر(primer) ، زیر پوششی (undercoat) و پوشش پایانی (finish coat) مورد استفاده می گیرند. رنگهای ساختمانی روغنی در عین دوام و استحکام خود بسیار مقرون به صرفه نیز هستند. ترکیبات آن ها به گونه ای است که می توانند به دو صورت مات و براق در سطح مورد نظر قرار گیرند. ویژگی منحصر به فردی که دارند درواقع سهولت در بکارگیری و کاربرد آن هاست و سطوحی که رنگ شده اند به راحتی تمیز می شوند. از رنگ های روغن اغلب در سطوح مختلف سازه ای مانند دیوارها ، درب و پنجره و همچنین سازه های فلزی به کار گرفته می شوند.

نکته ی بسیار مهمی که وجود دارد این است که رنگ ساختمان روغنی برای شرایط و مکان های مرطوب چندان مناسب نیستند زیرا خشک شدن آن ها به صورت کامل قدری زمان بر است و لازم است که محیط، رطوبت کم تری داشته باشد. البته قبل از استفاده از این رنگ ها ، لازم است که روغن و رنگدانه های كتان به محلول اضافه شود.

اهمیت ترکیب رنگها در استفاده از رنگ ساختمان

در پروژه های رنگ آمیزی نمای داخلی یکی از المان های مهم آشنایی با ترکیب رنگ‌ها در نقاشی ساختمان است. هرچقدر که با جدول ترکیب رنگ‌ها آشنایی بیشتری داشته باشیم به همان نسبت سرعت عمل و مهارت ما در خلق رنگ های جدید بهتر خواهد بود. در حال حاضر سه نوع رنگدانه اصلی زرد، قرمز و آبی وجود دارد. اما آیا فکر کرده اید که اگر بخواهید یک رنگ نارنجی روی دیوار ایجاد کنید چگونه باید آن را بسازید؟ اگر بخواهید یک رنگ فیروزه ای داشته باشید چطور؟

در مورد رنگ بنفش و قهوه ای فکری کرده اید؟ در اینجا است که ترکیب رنگها در استفاده از رنگ ساختمان اهمیت پیدا می‌کند. در واقع شما می‌توانید با ترکیب رنگ های اصلی رنگ هایی همچون قهوه ای، بنفش، نارنجی، فیروزه ای و هر نوع رنگ دیگری را بوجود آورید. امروزه در نقاشی داخل ساختمان بسیاری از کارفرمایان به تکنسین های اجرایی قبل از شروع کار میگویند که چه نوع رنگدانه یا فام ظاهری را میخواهند بر روی دیوارها اجرا کنند.

دریافت مشاوره قبل از انتخاب رنگ ساختمانی

همه افرادی که میخواهند نمای داخلی و بیرونی سازه خود را با انواع رنگ ساختمانی پوشش دهی کنند هیچ اطلاعات دقیقی از این رنگ‌ها ندارند. در واقع مشتریان نمیدانند که چه مزیت‌ها و ویژگی هایی برای رنگ های ساختمانی وجود دارد و هر کدام از چه معایبی برخوردار هستند. در چنین شرایطی این مرکز فروش یا شرکت مورد نظر است که باید اطلاعات لازم در مورد هر یک از رنگ‌ها را به مخاطبین ارائه دهد.

البته شما نیز می‌توانید با مطالعه ی مقاله های مختلف در مورد رنگ های ساختمانی اطلاعات کاملی بدست بیاورید. ما باید ببینیم که این رنگ‌ها بر اساس چه معیارهایی با ذهنیت ما مطابقت دارند. اینکه هزینه آنها چقدر است و کیفیت و دوام رنگ‌ها در محیط های مختلف و شدت تنش های گوناگون به چه صورت میباشد. با انجام مقایسه های کلی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که کدام رنگ ساختمانی مناسب پروژه ما است.

استفاده از ترفند تضاد فام ظاهری رنگ ساختمان

یکی از ترفند های بسیار کارساز و ایده آلی که میتواند جذابیت و ظاهر نمای داخلی را بهبود ببخشد استفاده از ترفند یا تکنیک تضاد رنگ است. به بیان ساده تر شما لازم نیست که تمام اجزای دیوار و دیگر بخش‌ها را با یک نوع رنگ ساختمان پوشش دهی کنید. به عنوان مثال اگر شما یک رنگ قرمز روشن را روی دیوار اجرا میکنید میتوانید چارچوب‌ها را با یک نارنجی روشن رنگ آمیزی کنید.

در واقع این کار یک تکنیک تضاد رنگ محسوب می‌شود. البته رنگ های مذکور قدری به هم نزدیک هستند. در طرف دیگر این امکان نیز وجود دارد که دیوارها را کاملا رنگ آبی کنید و سقف را با یک رنگ سفید پوشش دهی کنید. قطعا رنگ های سفید و آبی ترکیب رنگ خوبی را به وجود می‌آورند. اگرچه این رنگ‌ها تضاد اساسی دارند اما همین ترکیب جلوه گری آن‌ها را چندین برابر میکند.

پس در پروژه های نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان سعی کنید با استفاده از رنگ های مختلف یک نمای هنری خاصی را شکل دهید. همه اینها بستگی به تبحر و مهارت تکنسین های اجرایی و سابقه کاری آنها دارد. معمولا به این متد رنگ آمیزی بازی با رنگ‌ها گفته می‌شود که مطابق با روش های نوین نقاشی ساختمان است.

رنگ های روشن یا تیره رنگ ساختمان؛ کدام یک مناسب فضای ما است؟

رنگ های روشن با نمونه های تیره رنگ ساختمان تفاوت بنیادی دارند. به عنوان مثال رنگ های تیره میتوانند شامل قهوه ای متمایل به مشکی و شکلاتی باشد. رنگ های روشن نیز در برگیرنده انواع رنگ زرد، آبی آسمانی، نارنجی و دیگر نمونه‌ها میباشند. هر کدام از این رنگ‌ها می‌توانند نمای داخلی را کاملا تغییر دهند.

از طرفی نوع دکوری که بعد از پایان رنگ آمیزی به وجود می‌آید با یکدیگر فرق دارند و نمیتوان وجه تشابهی را میان آنها پیدا کرد. برای انتخاب رنگ های روشن یا تیره شما میتوانید وسایل و دکوراسیون منزل را ببینید. اگر نوع پرده‌ها، کفپوش و وسایل دکوری مانند مبلمان یک رنگ روشن دارند میتوانید برای ایجاد هماهنگی شما نیز از رنگ های روشن برای دیوار استفاده کنید. در مورد رنگ های تیره نیز دقیقا به همین صورت عمل می‌شود.

رنگ ساختمان پلاستیک

رنگ ساختمان پلاستیک

این نوع از رنگ ساختمان از مایعاتی مانند آب جهت رقیق کردن محلول استفاده می کنند و در طیف گسترده ای از رنگهای گوناگون موجود هستند. به سرعت خشک می شوند و یک سطح پوششی بسیار عالی را فراهم می کنند . برخی از کاربردهای آن ها می توان به رنگ آمیزی کلیه دیوارها و سقف های بزرگ مانند سالن های نمایش، نمایشگاه ها و حتی کف اشاره کرد. این رنگ ها بر پایه کوپلیمرهای پلی وینیل استات (polyvinyl acetate copolymers) ساخته شده اند. در مجموع به دو نوع پلاستیکی و نیمه پلاستیکی طبقه بندی می شوند و اغلب بازتاب نور مات دارند.

کلیه ی رنگهای ساختمانی پلاستیکی قابلیت شستشوی کمتری نسبت به سایر رنگهای روغنی دارند ، یعنی لکه های کوچک و آلودگی های موجود در سطح رنگهای پلاستیکی تنها با یک حوله ی مرطوب تمیز می شوند. پیشنهاد می شود از رنگ ساختمان پلاستیکی استفاده کنید زیرا رنگ آمیزی سطوح گچی و سیمانی ، در این حالت باعث می شود تا آلودگی و لکه های کم تری در سطح باقی بمانند. البته می توانید از برس ، غلتک و سایر ابزارهای اتوماتیک جهت رنگ آمیزی استفاده کنید.

رنگ های اکریلیک

رنگ ساختمان اکریلیک نسل جدیدی از رنگ های محلول در آب هستند. آن ها بر پایه ی رزین های اکریلیک تولید می شوند و می توانند در فضای داخلی و خارجی استفاده شوند. این نوع از رنگهای ساختمانی مانند نوع روغنی آن قابلیت تمیزکاری و شستشوی سطحی دارند و می توانند یک پوشش کاملاً بادوامی را برای شما مهیا کنند.

از مزایای رنگ اکریلیک درواقع نبود مواد شیمیایی مضر در آن است، و با خاصيت محلول در آبی که دارند می توانند در مکان هایی مانند غذاخوری ها، بیمارستان ها و حتی کودکستان ها که موضوع بهداشت محیط بسیار اهمیت دارد استفاده شوند. بنابراین رنگ ساختمان اکریلیک برای فضاهای داخلی بهترین گزینه می باشند.

رنگ ساختمان ضد حریق

ویژگی ها و مشخصات رنگ ساختمان آکریلیک

با توجه به مطالب مذکور در مورد انواع رنگ ساختمان تصمیم گرفتیم تا یک نمونه از این رنگ ها را به عنوان پرکاربردترین پوشش های رنگی مورد استفاده در ساختمان انتخاب و جوانب گسترده تری از آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. رنگهای آکریلیک جزو پر مخاطب ترین ترکیبات رنگی هستند که از لحاظ ویژگی ها و مشخصات فنی به شرح ذیل می باشند:

  • در صورت استفاده بر روی سطوح غیر ایزوله، مقاومت خوبی در برابر آب و هوای محیط دارند.
  • زمان خشک شدن رنگ ساختمان آکریلیک بسیار سریع تر از دیگر رنگ ها است.
  • خاصیت پر کنندگی و ترمیم بی نظیری دارند و می توانند نقایص جزئی سطح را اصلاح کنند.
  • در مقابل آلودگی های روغنی و آلاینده های محیط کاملاً نفوذناپذیر هستند و براحتی نیز قابلیت پاکسازی سطح رویه آن ها پس از خشک شدن وجود دارد.
  • شما می توانید آن ها را توسط غلتک، برس و قلمو روی سطوح دیواری اعمال کنید.
  • رنگ ساختمان آکریلیک از لحاظ نوع رنگدانه های درخواستی بسیار متنوع هستند و می توانید در هر رنگی آن ها را سفارش دهید.
  • غالبا به صورت تک جزئی عرضه می شوند که کاربری آن ها را بسیار سهل و آسان کرده است. البته بسیاری از انواع عایق رطوبتی آکریلیک نیز بصورت تک جزئی در بازار موجود هستند.

ضخامت قابل اجرای رنگ ساختمان آکریلیک

رنگ ساختمان آکریلیک بر خلاف اکثر پوشش های کف مانند کفپوش اپوکسی و پلی اورتان کف که دارای ضخامت میلیمتری هستند، عمدتا تا کمتر از ۱۰۰ میکرون روی سطوح دیواری اعمال می شوند. البته اهداف رنگ آمیزی سطوح دیواری علاوه بر افزایش مقاومت آن بیشتر بعد زیبایی و ظاهر آن اهمیت دارد. به همین دلیل لایه یا فیلم رنگ در ابعاد میکرومتر کفایت می کند.

ضخامت استانداردی که برای این رنگ ها در نظر می گیرند معمولاً برابر ۴۵ تا ۵۰ میکرون می باشد. در این ابعاد فیلم ، شما می توانید در حجم کم یک مجموعه ی بسیار وسیع را رنگ آمیزی کنید. به همین دلیل رنگ ساختمان آکریلیک جزو اقتصادی ترین رنگ های موجود در بازار می باشند.

ضخامت قابل اجرای رنگ ساختمان آکریلیک

میزان پوشش دهی رنگ ساختمان آکریلیک

یکی از مسائل مهمی که در مورد هر نوع رنگ ساختمان مد نظر قرار می گیرد قدرت پوشش دهی آن است. درواقع این پارامتر رابطه ی مستقیمی با کیفیت رنگ دارد و هر چقدر میزان پوشش دهی رنگ بالاتر باشد نشان می دهد که سطح مرغوبیت بسیار بالایی دارند. رنگ ساختمان آکریلیک در ضخامت ۴۵ میکرون می تواند به ازای ۱ لیتر حجم ، مساحت ۹٫۳ متر مربع را رنگ آمیزی کند که در نوع خود این عدد فوق‌العاده است. البته اگر ضخامت اعمال رنگ شما افزایش یابد و یا سطح مورد نظر بخوبی آماده سازی نشده باشد میزان مصرف رنگ شما افزایش می یابد.

بنابراین سعی کنید روی سطوح کاملاً پاک و تمیز به استفاده از رنگ ساختمان بپردازید. طریقه ی رنگ آمیزی شما نیز بر میزان پوشش دهی رنگ تأثیر دارد. به بیان دیگر اگر سعی کنید یک ناحیه را مجدداً رنگ آمیزی کنید در آن صورت ممکن است به عنوان مثال یک قسمت از سطح دارای ضخامت ۵۰ میکرون و ناحیه ی دیگر دارای ضخامت ۴۰ میکرون باشد. لذا پیشنهاد می شود با حرکات یکنواخت و موازی غلتک یا قلم موها رنگ را روی سطح قرار دهید تا بصورت یکدست و با ضخامت یکسان باشند.

زمان خشک شدن رنگ ساختمان آکریلیک

زمان خشک شدن رنگ ساختمان نیز از جمله اولویت های خریداران محسوب می شوند و هميشه می خواهند با خشک شدن سریع رنگ در دیوارهای اتاق خود هر چه زودتر چینش وسایل خانه را آغاز کنند. خوشبختانه رنگ های ساختمان آکریلیک به سرعت و در کمترین زمان ممکن نسبت به دیگر رنگ های ساختمانی خشک می شوند که برای کاربران آن یک مزیت ایده آل می باشد. رنگ ساختمان آکریلیک برای رسیدن به مرحله ی خشکی اولیه تنها به ۱ ساعت زمان نیاز دارند و برای خشکی متوسط ۳ ساعت و جهت رسیدن به مرحله ی خشکی کامل و ۱۰۰% حدود ۱۰۰ ساعت زمان احتیاج دارند که چندان بالا نمی باشد.

از طرفی بنا به نتایج تجربی اغلب ترکیبات رنگی با افزایش دما زودتر به مرحله ی خشکی می رسند. ولی این موضوع دلیل بر آن نمی شود که شما به صورت مصنوعی دمای محیط را از طریق دستگاه های گرمایشی افزایش دهید تا بتوانید زمان خشک شدن رنگ را کاهش دهید. اصولاً رنگ ساختمان برای آنکه کیفیت ایده آلی را در پایان کار ارائه دهد باید به صورت تدریجی و در همان دمای فعلی محیط خشک شود. قطعاً بیش از هر چیز کسب نتیجه ی موفقیت آمیز برای شما از زودتر خشک شدن رنگ با ارزش تر است.

زمان خشک شدن رنگ ساختمان آکریلیک

پوشش مجدد رنگ های آکریلیک

ممکن است در مواردی بنا به ویژگی های خاص سطح نیاز به پوشش مجدد رنگ ساختمان باشد. اکثر تکنسین های اعمال رنگ نیز سعی می کنند با همان یک بار رنگ آمیزی به نتیجه ی مطلوب دست یابند. اما اگر به هر دلیلی فرآیند پوشش مجدد در دستور کار قرار گرفت لازم است که به دمای محیط و زمان اجرای لایه ی دوم توجه ویژه ای داشته باشیم. درواقع این دو المان به شدت روی یکدیگر تأثیر می گذارند.

به بیان دیگر با افزایش دمای محیط زمان اجرای لایه ی دوم کوتاه تر می شود. به عنوان نمونه در سه دمای ۴۰ درجه ،۲۵ درجه و ۱۰ درجه سانتیگراد به ترتیب نیاز به زمان ۳ ساعت، ۶ ساعت و ۱۲ ساعت داریم. درواقع در این مدت ما باید صبر کنیم تا لایه ی اول رنگ ساختمان به مرحله ای از خشکی برسد که پذیرای لایه ی بعد باشد.

شرایط ذخیره سازی رنگ ساختمان آکریلیک

برای آنکه بتوانید کیفیت رنگ ساختمان آکریلیک را به طور دائم در مدت زمانی طولانی درون محفظه های رنگ حفظ کنید بهتر است یکسری شرایط مساعد محیطی را برای آن ها فراهم کنید که مهمترین آن مسئله ی دمای محیط می باشد. اصولاً کلیه ی رنگ ها باید در دمای متعادل ۲۵ درجه و یک فضای خشک و خنک نگهداری شوند. اما به دلیل برخی محدودیت های محیطی فراهم کردن این شرایط مساعد ممکن نیست. با این حال این نوع از رنگ ساختمان می تواند به مدت ۶ ماه در دمای ۵ تا ۴۰ درجه ی سانتیگراد نیز همچنان کیفیت اولیه ی خود را حفظ کند.

رنگ ساختمان ضد حریق

رنگ ساختمان ضد حریق کمک می کند تا در صورت بروز هرگونه آتش سوزی در یک ساختمان میزان آتش سوزی به نقاط دیگر گسترش نیابد. لذا استفاده از این نوع رنگ ها یکی از کارآمدترین اقدامات جهت جلوگیری و به نوعی مانع شدن از گسترش سریع آتش به محیط اطراف خواهد بود، چرا که محلول های موجود در رنگ به نوعی باعث از بین بردن اکسیژن موجود در آتش و دود شده و از این طریق شعله های آتش را سرکوب می کند.

وجود رنگ ساختمان ضد حریق در ساختمان های مسکونی بسیار ضروری می باشند ، زیرا مهار آتش این اجازه را به افراد داخل خانه می دهد که زمان و فرصت بیش تری برای ترک محل داشته باشند. این نکته را همواره در مورد رنگهای ضد حریق به یاد داشته باشید که آن ها از بروز آتش سوزی جلوگیری نمی کنند بلکه تنها اجازه نمی دهند که شعله های آتش افزایش یافته و نقاط دیگر را هم درگیر کند.

رنگ ساختمان رویه آلکیدی

رنگ ساختمان رویه آلکیدی

رنگ ساختمان آلکیدی یک رزین قوی در خود دارد که جزو اتصال دهنده های پایدار بین محلول رنگ و سطوح مختلف می باشد، لذا در برابر هرگونه آسیب و فرسایش بسیار مقاوم خواهند بود.بسیاری از افراد تمایل دارند از آنها در نقاط پرتردد در منازل خود از قبیل راهروها استفاده کنند. چسب های رزینی در برابر رطوبت مقاوم هستند و همین ویژگی باعث می شود تا رنگ خوبی برای بکارگیری در آشپزخانه یا حمام باشند.

با توجه به چسبندگی زیاد رزین ها ، شما می توانید رنگ آلکیدی را روی انواع مختلف رنگ های لاتکس نیز بزنید. همچنین قابلیت استفاده بر روی چوب را نیز دارند. اگرقصد دارید بدون آماده سازی و یا بدون حذف رنگ قدیمی در حد بالا به رنگ آمیزی بپردازید، یکی از بهترین رنگ ها برای شما رنگ ساختمان آلکید می باشد.

رنگ های مبتنی بر ضد خوردگی

رنگ های مبتنی بر ضد خوردگی

خوردگی یک معضل بسیار دردسر ساز است که طول عمر هر یک از عناصر موجود در خانه مانند ستون های فولادی یا آهنی را تحت تأثیر قرار می دهد. با توجه به آنکه رنگ ساختمان برای حفظ سطوح به وجود آمده است، یک باور عمومی و نادرستی که وجود دارد این است که همه رنگ های روغنی جزو رنگ های ضد خوردگی هستند. این یک باور اشتباه است. همه ی رنگ های روغنی جزو رنگ های ضد خوردگی نیستند. آنها تنها رنگهای تزئینی می باشند که از فلز تا حد اندکی در برابر خوردگی محافظت می کنند اما در برابر حملات شدید ناشی از مواد صنعتی و شیمیایی ، چندان مقاومت نمی کنند.

بنابراین رنگ ساختمان ضد خوردگی ترکیبی از یکسری رنگدانه های مقاوم مانند کرومات روی یا سرب قرمز، محلول های حاوی روی، اکسید روی، کرومات سرب می باشند. البته روغن بذر کتان نیز به عنوان مواد اتصال دهنده در رنگ ضد خوردگی استفاده می شود.

پرایمر رنگ آکریلیک

رنگ ساختمان پرایمر آکریلیک در قیاس با سایر پرایمرهای اکریلیک موجود ، دارای آستر شفاف آکریلیک بر پایه آب می باشد ، و همچنین نفوذ و چسبندگی بسیار عالی بر روی سطوح سیمانی دارند. برای استفاده داخلی و خارجی مناسب هستند و با انواع رنگ امولسیونی قابل پوشش دهی مجدد می باشند.

این پرایمرها به طور کلی روش استفاده ی آسانی دارند ، با سرعت بالا خشک می شوند و تا مدت زمانی مشخص، آن انعطاف‌پذیری لازم که جهت پوشاندن کلیه سطوح لازم است را حفظ می کنند. این نوع از رنگ ساختمان در برابر تاول زدن، ترک خوردن، لایه لایه شدن مقاومت می کنند و از طرفی فرآیند تمیز کردن آن ها با آب و مواد شوینده ی دیگر میسر است.

همه پرایمرها از لحاظ ویژگی یکسان نیستند. برخی از سازندگان از یکسری رزین های ارزان استفاده می کنند که اغلب به آنها آستر لاتکس نیز گفته می شود. بهترین نوع پرایمرها از رزین های اکریلیک با درصد ۱۰۰ استفاده می کنند که طبیعتاً هزینه ی بیش تری را نیز دارند.

رنگ ساختمان

رنگ ساختمان کلوئیدی

رنگ ساختمان کلوئیدی درواقع موادی هستند که هیچ نوع مواد خنثی در ترکیب آن ها وجود ندارد. رنگ کلوئیدی برای آنکه بتواند به طور کامل روی سطح بنشینند قدری نیاز به زمان بیش تری دارند و پس از آنکه به طور کامل روی سطح قرار گرفتند از طریق ته نشینی به منافذ ریز سطح نفوذ می کنند. البته قابلیت آن را دارند که روی دیوارها در محیط های داخلی و خارجی استفاده شوند.

رنگ ساختمان کلوئیدی ترکیباتی از رنگ هستند که ذرات یک ماده در یک محلول دیگر قرار می گیرد اما در آن حل نمی شود. آن ها محلول های ناهمگنی هستند که تقریباً از ذرات بزرگ تری نسبت به سایر مواد تشکیل شده اند. اما این یک مقایسه مولکولی است به طوریکه می توان با روش هایی خاص آن ها را به محلولی در حد همگن تبدیل کرد.

رنگ ساختمان برنزی

رنگ ساختمان برنزی جزو مجموعه ای از رنگ های انعکاسی محسوب می شوند که در بسیاری از تجهیزات فلزی از قبیل رادیاتورها مورد استفاده قرار می گیرند. البته برای مجموعه ای از سازه های فلزی خارجی و همین طور داخلی به کار گرفته می شوند. رنگ برنز قابلیت آن را دارند که بر روی سطوح مختلف مانند سرامیک، چوب، فلز مورد استفاده قرار گیرند، به طوریکه پس از قرارگیری به سرعت خشک می شوند. البته ماموریت اصلی آن ها محافظت از انواع فلز در برابر خوردگی است.

ساختار محلولی آن ها به گونه ای است که می توانند بیش از ۲۵۰ درجه سانتیگراد حرارت را تحمل کنند. قبل از آنکه بخواهید از رنگ ساختمان برنزی استفاده کنید ابتدا باید سطوح را با سمباده های مخصوص کاملا تمیز کنید و سپس در یک ظرف جداگانه محلول شامل پودر برنز را تشکیل دهید تا عملیات رنگ آمیزی طبق مراحل خاص خود اجرا شود.

رنگ ساختمان امولسیونی

رنگ ساختمان امولسیونی

از رنگ ساختمان امولسیون در اکثر مواقع جهت تزئین دیوارها و سقف های مسطح استفاده استفاده می شود. اگر می خواهید که یک منظره ای زیبا را به محیط مورد نظر خود ببخشید حتماً به فکر استفاده از رنگ های امولسیونی باشید.

رنگ امولسیون اغلب بر پایه ی آب ساخته می شوند و به جهت آنکه عملیات رنگ آمیزی به سهولت اجرا شود و همچنین دوام کار در سطوح دیواری و سقفی نیز افزایش یابد، موادی مانند وینیل یا اکریلیک را به محلول اضافه می کنند.

از آنجایی که امروزه فرآیند بازسازی سطوح موجود در دیواره ها از مسائل اساسی قلمداد می شوند، لذا رنگ ساختمان امولسیون می تواند فضای شما را به یک مکان دوست داشتنی تبدیل کند. لذا طیف گسترده ای از این نوع رنگ ها در حجم های مختلف موجود هستند که بنا به پروژه ی خود می توانید به گزینش آن ها بپردازید.

رنگ ساختمان لعابی

رنگ ساختمان لعابی

مواد و ترکیبات بنیادی که در رنگ ساختمان لعابی استفاده می شود اغلب شامل محلول ها و مواد آلی نفتی، اکسیدهای فلزی و برخی مواد رزینی یا صمغی هستند. عملکرد رنگ ساختمان لعابی به این صورت است که فرصت بیشتری برای برقراری انسجام و به نوعی شکل گرفتن دارند، به بیان دیگر آهسته خشک می شوند اما مزیت ایده آلی که دارند درواقع برقراری و ایجاد لایه ای بسیار سخت پس از خشک شدن کامل است به طوریکه می توانند سطحی صاف و غیر قابل نفوذی را به وجود آورند.

آن ها به هیچ عنوان در مقابل مواد اسیدی، قلیایی، سیالات مختلف مانند بخارهای گازی و غیره، تحت تأثیر قرار نمی گیرند. رنگ ساختمان لعابی از لحاظ تنوع بسیار گسترده هستند و اغلب جهت رنگ آمیزی درب و پنجره، پله ها، راهروها و سطوح مشابه به کار گرفته می شوند.

رنگ ساختمان سلولزی

رنگهای سلولزی نوع خاصی از رنگ ساختمان روغنی محسوب می شوند که از ورقه های سلولویید ، و آمیل استات ساخته شده اند. مبنای پایه ای رنگ های روغنی به این صورت است که لایه های آن ها به واسطه ی فرآیند اکسیداسیون سخت می شود، اما در نوع رنگ های سلولزی لایه ها از طریق تبخیر حلال های موجود در خود سخت می شوند.

پس از آنکه رنگ آمیزی از طریق رنگ ساختمانی سلولزی به پایان رسید اغلب سطحی کاملاً صاف را به نمایش می گذارد و تحت هیچ شرایطی در برابر آلودگی های محیطی مانند دود واکنش نشان نمی دهند و همچنین در مجاورت مواد اسیدی و سیالات مختلف همواره پایداری و دوام حداکثری خود را حتی در زمان های طولانی نگه می دارند.

رنگهای ساختمان کازئین

به طور کلی از لحاظ ساختار مولکولی، کازئین ها نوعی پروتئین هستند که در بسیاری از مواد مصرفی از قبیل کشک، و شیر به وفور وجود دارند. اما در مقابل آن ها این قابلیت را دارند تا با یکسری رنگدانه های هم رنگ خود ترکیب شوند و اصطلاحاً رنگ ساختمان کازئینی را به ما تحویل دهند. در اکثر موارد به شکل پودری می باشند و طی عملیات مشخص خمیر یا محلول آن ها ایجاد می شود. به همین ترتیب می توان از بسیاری از دانه های طبیعی رنگی، مجموعه ای گسترده از رنگ های مورد نیاز خود را تهیه کنیم.

رنگ ساختمان مبتنی بر کازئین موارد استفاده ی گسترده ای دارند به طوریکه اغلب برای پوشش دهی سطوح دیواری، سقف، و همچنین این قابلیت را دارند که حتی روی سطوح چوبی به راحتی بنشینند و سطحی زیبا درست آنچه که انتظار داریم را برای ما ایجاد کنند. تنها محدودیتی که آن ها دارند درواقع این است که اگر قصد دارید آن ها را در محیط باز یا خارجی استفاده کنید لازم است که با مجموعه ای از خشک کن ها ترکیب شوند.

رنگهای گرافیتی

رنگهای ساختمانی گرافیت طبیعتاً از گرافیت ساخته می شوند و معمولاً رنگ تیره و سیاهی دارند. کاربردی که این نوع رنگهای ساختمان می تواند ارائه دهد بیش تر در معادن و سازه های زیرزمینی مشابه آن استفاده می شود و اکثر تجهیزات فلزی موجود در اینگونه مناطق با رنگ های گرافیت پوشیده می شوند.

گرافیت ها درواقع افزودنی هایی هستند که به طور عمده در بسیاری از محلول هایی که نقش پوشش دهی به سطوح مختلف را دارند استفاده می شوند. وظایفی که آن ها در پیش می گیرند اغلب به صورت موادی نسوز یا ضد حرارتی، روان کننده و همچنین ضد خوردگی برای سطوح مختلف می باشد.

رنگ ساختمان سیلیکات

رنگ سیلیکات ترکیبی از سیلیس و مجموعه ای از مواد رزینی یا صمغی است. همان طور که می دانید سیلیس ها چسبندگی بسیار بالایی به رنگ ساختمان می بخشد و این خاصیت باعث می شود تا یک سطح بسیار سختی پس از اتمام رنگ آمیزی و خشک شدن رنگ به وجود آید. ویژگی فوق العاده ای که رنگهای ساختمانی سیلیکات دارند این است که می توانند در مقابل حرارت و گرمای شدید مقاومت و استحکام خوبی داشته باشند.

رنگهای ساختمان سیلیکات در هیچ شرایطی با فلزات وارد واکنش شیمیایی نمی شود. لذا می توانید آن ها را حتی در دماهای بسیار بالای محیطی نیز روی سازه ها و تجهیزات فلزی خود پیاده سازی کنید.

رنگ های لاستیکی ترکیبی

رنگهای لاستیکی از طریق حل شدن برخی رزین های مصنوعی در یکسری حلال های معین تولید می شوند. در این فرآیند می تواند رنگدانه های خاصی را به ترکیب موجود اضافه کرد تا محصولات متنوعی را بدست آوریم. این نوع از رنگ ساختمان به شکل وسیعی در سازه های سیمانی و بتنی از قبیل برخی دیواره های سخت بتن و مواردی از این دست استفاده می شوند.

این نوع رنگ ساختمان در مقابل نور خورشید و عوامل محیطی مانند باران و برف مقاومت خوبی دارند. همچنین در برابر مواد قلیایی و اسیدی واکنش نشان نمی دهند و همواره روی سطوح پایدار باقی می مانند. پس از رنگ آمیزی به سرعت خشک شده و سطح کاملاً صافی را تحویل می دهند.

رنگ ساختمان پایه سیمان

رنگ ساختمان پایه سیمان

رنگ های پایه سیمان اصولاً از مواد و ترکیبات سیمان به عنوان مواد پایه ای خود استفاده می کنند. برای این نوع رنگهای ساختمان ، اکثر تولید کنندگان سعی می کنند ضمن رعایت استانداردهای لازم از یکسری مواد کاتالیزور یا شتاب دهنده ی شیمیایی ،همراه با برخی رنگدانه ها و سایر افزودنی ها به محلول اضافه کنند.

اکثراً به صورت پودری هستند و طی اضافه کردن مقادیر مشخصی آب به این پودر و مخلوط کردن مداوم آن رنگ مورد نیاز شما بدست می آید. رنگهای ساختمان پایه سیمان پس از خشک شدن کاملاً ضد آب هستند و قابلیت آن را دارند که در سطوح خارجی یا داخلی بکار گرفته شوند.

رنگ ساختمان قیری

رنگ ساختمان قیری

رنگ ساختمان قیری درواقع نوعی از رنگ های رایج هستند که ماهیت عملکرد آن ها مقاومت در برابر خوردگی و ضد آب بودن است. به واسطه ی رنگ سیاه خود، ترجیح داده می شود در محیط های باز و خارجی استفاده شوند. این نوع پوشش در بسیاری از محیط های پر بارش جهت عایق سازی دیواره های سیمانی و بتنی استفاده می شوند. البته در بسیاری از پروژه های مرتبط با آسفالت نیز کاربردهای گسترده ای دارند.

رنگهای ساختمان قیری در بسیاری از پروژه های ساختمان سازی جهت عایق بندی لوله هایی که در معرض رطوبت صد درصدی قرار دارند استفاده می شود. چرا که هر نوع پوششی غیر از رنگ های قیری برای لوله های فلزی توان مقاومت در برابر رطوبت های فوق العاده بالا را ندارند.

رنگهای ساختمان آزبست

رنگ های نوع آزبست جزو ترکیبات بسیار خاص محسوب می شوند که برای پوشش دهی نشتی های موجود در سقف های فلزی و همچنین جهت محافظت از برخی سطوح که در برابر بخارات و گازهای اسیدی حساس هستند، بکار گرفته می شوند، به طوریکه با استفاده از پوشش رنگ ساختمان آزبست می توانید به بهترین شکل ممکن از پوسیدگی قطعات فلزی موجود در سازه های مختلف جلوگیری کنید.

به طور کلی استفاده از آزبست در رنگ یک ایده و تفکر انقلابی به ویژه در صنعت ساختمان سازی می باشد. چرا که این ایده جذاب درواقع متکی به تهیه ی یکسری مواد معدنی مورد نیاز بود که سبب ارزان شدن آن ها می شد. رنگهای ساختمان آزبست، ماده ای سبک، مقاوم در برابر خوردگی و همچنین با خاصیت شیمیایی پایدار است که قدرت نگهداری رنگ روی سطوح را افزایش می دهند.

رنگ ساختمان

رنگهای ساختمان آلومینیومی

رنگ ساختمان آلومینیوم یک نوع ماده ی پوششی است که از ترکیب وارنیش روغن و رنگدانه های آلومینیوم بدست می آیند که پس از اجرای فرآیند رنگ آمیزی یک لایه ی نازکی را روی سطح ایجاد می کنند که به واسطه ی براق و نقره ای بودن خود اغلب منعکس کننده ی نور نیز می باشند.

در رنگهای ساختمان آلومینیوم ، مواد پایه ای پودرهای آلومینیوم هستند. از آن ها معمولاً برای رنگ آمیزی سطوح فلزی و حتی کارهای مرتبط با چوب نیز استفاده می شود. این رنگ ها به جهت مقاومت در برابر عوامل طبیعی بیرونی مانند آب و هوا و همچنین ضد آب بودن بسیار توصیه می شود. در برابر خوردگی و حرارت مقاوم هستند و بافت درخشانی را به سطوح مختلف می بخشند. لذا این مزیت باعث می شود تا اجسام در شب و تاریکی کاملاً نمایان باشند.

شرکت رانا کیمیا فام مجموعه‌ای مطرح در عرصه ی رقابت های بین المللی

همان طور که می دانید صحنه ی رقابت، بین شرکت های مختلف، در سطح جهانی عاملی جهت پیشرفت، افزایش رضایت مشتری، افزایش سطح کیفی محصولات و همچنین تقویت نقاط قوت هر مجموعه ای قلمداد می شود. شرکت رانا کیمیا فام نیز با توجه به این تفکر اصولی، در بدو شروع فعالیت خود مبنا و اساس خود را بر رقابت با مجموعه های عظیم بین‌المللی در زمینه ی تولید انواع رنگ ساختمانی و صنعتی بنا نهاد، چرا که اعتقاد داریم زمانی می توان بهترین بود که در رقابت بهترین باشیم.

لذا افزایش کیفیت محصولات و همچنین افزایش بازدهی مجموعه در گرو انگیزه ای است که تک تک پرسنل متخصص ما در پیشی گرفتن از کلیه شرکت های مطرح جهانی، دارند.

پرسش و پاسخ های رنگ ساختمان

گروه های مهم رنگ های ساختمانی چیست؟

مهمترین انواع رنگ ساختمانی نمونه هایی هستند که برای نمای داخلی و نمای خارجی استفاده می‌شوند. هر کدام از این رنگ‌ها از لحاظ ویژگی فنی یکسان نیستند. لذا باید در انتخاب آنها نهایت دقت را داشته باشیم. پس ما برای رنگ آمیزی بخش داخلی و بیرون سازه عملکرد متفاوتی داریم.

زیباترین رنگ ساختمانی چیست؟

در حال حاضر زیباترین رنگ ساختمان پوشش های روغنی هستند که معمولا در داخل سازه برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف مورد استفاده قرار میگیرند. این رنگ‌ها ساختار بسیار باکیفیتی دارند و برای فضاهایی که دکوراسیون فوق العاده اهمیت دارند میتوانند بهترین عملکرد را از خود ارائه دهند.

آیا رنگ روغنی قابل شستشو است؟

رنگ روغنی یک پوشش قابل شستشو است. اما این نکته را باید در نظر داشته باشیم که این رنگ‌ها باید کاملا خشک و سخت شوند تا بتوان عملیات شستشو را روی آنها انجام داد. بروز آلودگی در سطح دیوار رایج است. اما میتوان با یک مرحله شستشو یک نمای زیبایی را در داخل سازه بوجود آورد.

بهترین حلال رنگ ساختمان روغن چیست؟

رنگ ساختمان روغنی از جمله پوشش هایی است که حتما باید با حلال های مخصوص به خود رقیق سازی شوند. اصولا رنگ های روغنی یک ماده پایه حلال شیمیایی هستند. شما باید این رنگ‌ها را با تینرها، بنزین و مشتقات نفتی با یک نسبت و حجم معین رقیق سازی کنید تا آماده اجرا شوند.

بهترین رنگ پایه آب برای نمای داخلی چیست؟

پوشش های رنگی که بر پایه رزین های آکریلیک فرموله و تولید می‌شوند، بهترین رنگ هایی هستند که میتوانند با سیالات آب رقیق سازی شوند. بنابراین مشکلاتی که برای رنگ های روغنی وجود دارد در این پوشش‌ها کاملا حذف شده است و امکان استفاده در فضای داخلی را دارند.

آیا رنگ ساختمان آکریلیک مانند روغنی امکان شستشو دارد؟

پاسخ کاملا مثبت است. رنگ ساختمان آکریلیک پایه آب نیز اگرچه بر پایه سیالات آب هستند اما زمانی که خشک می‌شوند شما میتوانید آنها را شستشو دهید. اما یک نکته طلایی باید سطح کار کاملا آماده سازی شده باشد تا بعد از انجام عملیات شستشو آسیبی به لایه های رنگی چسبیده به دیوار وارد نشود.

بهترین مزیت رنگ ساختمانی آکریلیک نسبت به روغنی چیست؟

مهمترین مزیتی که رنگ ساختمان آکریلیک دارد این است که بدون بو می‌باشد. بنابراین در فرایند اجرا دیگر آن بوی شدید حاصل از حلال های نفتی را استشمام نخواهید کرد. همین عاملی خواهد بود تا در زمان پوشش دهی روند کار برای شما کاملا سهل و آسان و ایده آل باشد.

آیا رنگ ساختمان روغنی برای نمای سازه مناسب است؟

معمولا رنگ ساختمان روغنی برای بخش داخلی سازه استفاده می‌شود. اگر شما بخواهید این رنگ‌ها را برای نمای ساختمان استفاده کنید، ممکن است در کوتاه مدت شاهد ترک، پوسته شدن و خوردگی آنها باشید. پس ما باید انتخاب دقیق براساس موقعیت اجرای رنگ داشته باشیم.

برای اجرای رنگ آکریلیک در نما از چه ابزارهایی استفاده می‌شود؟

از آنجایی که رنگ ساختمان آکریلیک بهترین پوشش برای نمای ساختمان می‌باشد. ما میتوانیم از غلطکها، و همچنین دستگاه اسپری استفاده کنیم. این ابزارها میتوانند هم کیفیت رنگ آمیزی ما را افزایش دهند و هم اینکه سرعت پوشش دهی را بهبود ببخشند. برای استفاده از اسپری‌ها باید ماسک مخصوص همراه داشته باشیم.

بدون دیدگاه

متاسفانه فرم دیدگاه بسته شده است.